söndag 30 augusti 2009

Utställningen i Burlöv

Jaha, så har både Isabelle och Bella gjort sin första utställning (så även Sara och Dearest). Pimme stackaren har fått kennelhosta/annan infektion och går på antibiotika och fick således inte uppleva denna träningsdag tillsammans med systrarna. Dock var matte Rebecca tapper och deltog som stöd till oss andra, och få insupa den speciella utställningsatmosfären.
Det var väldigt uppfriskande för mig, som har befunnit mig i den miljön i 20 år, att få ha med mig fullständiga noviser. Sett med deras ögon var det inte alls självklart :-)

Jag har en annan helt blogg-relaterad fundering... Bildtext över eller under bilden? Nu när jag skriver det så känns det självklart att den ska vara under, men när jag skriver löptext i bloggen som ska accentueras med en bild så känns det själklart att texten kommer innan bilden?? Skriv gärna vad ni tycker så att detta eminenta i-landsproblem kan komma ur världen!
Jag kör med texten till bilden under idag - se hur det känns.

Här sitter Bellsefis i knät på Isabelle och väntar - hu så tidigt tycker hon, jag behöver aldrig vara uppe och igång kl 8!

De jobbar första varvet, vi får väl i ärlighetens namn säga att Sara och Dearest nog hade övat lite mer ... i alla fall på rörelseövningen. Ställa är Isabelle och Bella duktiga på.

Här pratar domare Bengt-Åke Bogren med de nervösa deltagarna och berättar vad de ska göra härnäst.

Jaja, snart är det vår tur, vi väntar lite lojt

Nu så, men bordet var ju så vansinnigt kort! Isabelle var orolig för att hon skulle kasa ner med bakbenen så hon kunde inte riktigt koncentrera sig, men det ser bra ut!

Ni ser ju själv, inget Whippetbord.

Uppställning för bedömning

Ja men hallå! Får jag den där jäkla köttbullen nån gång?

Bla bla bla bla

..och vi står så fint så fint, jobba jobba

Så placerades då syster Dearest först, sitt yviga öra till trots ;-) Här kommer Bellas kritik:
Elegant söt tik, härligt huvud, passande ögonfärg, aning tunn underkäke (men den håller i alla fall tänderna på rätt plats ;-) reds anm), fin topline, öron typiska för åldern, bröstkorg OK, aning lång i länden, välvinklad, välgående.

4 kommentarer:

 1. VAd roligt att Bella fick sån fin bedömning! You cant beat them all...och att bli slagen av syster är ju ok.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Michael Vikström30 augusti 2009 19:20

  Underbara bilder:-)
  Ang. domarens kommentar om länden. Jag vill ha långa ländpartier!!Så det var bara ett plus...
  Håller tummaren för nästa vet.besök att allt har gått väl!

  Ett jättegrattis till er alla!
  Michael

  SvaraRadera
 3. Grattis till fin kritik, visst blir man glad:-) Ang. bildtexten, hmmm, ja det kan ibland vara ett problem. Jag är lika velig om jag ska ha texten ovan eller under, tror man får gå på magkänslan där. Men det känns bäst att den är under bilden...eller?????
  Hälsar Mia o Jazper ( Mijazz)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det passar jättebra med texten under till det här. Du illustrerar din berättelse så fint med bilderna. Det känns nästan som jag är med på plats.
  Gör som du känner för, lite artistisk frihet kan du unna dig, du gör det så bra!
  Sen är ju Isabelle och Bella jättefina!

  SvaraRadera