onsdag 8 juli 2009

Strandbrudar

Hej igen! Så här ser det ut när vi åker bil. Förutom att det är lite varmt idag (den dagen vi var på stranden - typ 30 grader) så har matte gjort det ganska mysigt för oss! Här ser ni de fina grindarna som husse satt på och i bakkant ser den minnesgoda läsaren det mjuka gallret som Lisa klämde sig förbi.... Jakt pågår på blocket efter ett mellangaller i metall till XC90. Tips mottaget tacksamt!
Barnen var otroligt snabba med att springa ut i vattnet med hundarna. Bella, som inte riktigt hade koll på vad det handlade om kastade sig glatt iväg och simmade medan Lisa, vis av skadan i vintras då hon kastade sig efter en sten i 10-gradigt vatten, fick bäras ut....
Det var nog 25 grader i vattnet idag, men Lisa rörde sig trots det snabbt - mot land!
Hittade en liten kompis 13 veckor som trivdes bra på täcke under parasoll. Daisy campade hos oss en liten stund.
Så här såg lägerplatsen ut. Jag var oerhört irriterad över att ha åkt ifrån markskruven men tjejerna hittade en stolpe med betongklump som funkade alldeles utmärkt.
Det finns alla typer på stranden, mestadels sådana som vill bada (läs: alla typer av retriever och spaniel mm) och sådana som nöjer sig med att sola och betrakta från skuggan och som motvilligt låter sig bäras ner till vattenbrynet för att svalkas genom blöta tassar (läs: whippet)
Bella gillar att gräva! Hemma blir vi så irriterade på henne eftersom intresset mestadels utövas i gräsmattan men här var det ingen som sa något. Fick gräva hur mycket som helst!
I spy with my little eye....
och här grävs det lite till
så något ramlade till slut :-)
De var så himla söta för ingen av dem släckte ögat en sekund under de 5 timmarna vi var där, så mycket att titta på och undersöka - och äta! Redan samma kväll bestod Bellas bajs till lika delar sand, tång och vanliga matrester :-)

5 kommentarer:

  1. Var ligger denna strand där man kan ha hundarna med? Ser underbart ut!

    SvaraRadera
  2. Skanör, till höger om hamnen 500 m tillåtet för hundar! Härligt

    SvaraRadera
  3. Ahaa... Det ska jag kolla upp när jag hälsar på mamma i Höllviken nästa gång.

    SvaraRadera
  4. Så nice =) hundar brukar ju inte direkt vara välkomna på stranden...

    SvaraRadera
  5. Vad kul med en strand med bara hundar, mattar och hussar! Vi gjorde succe när vi var på stranden med Chico för några år sedan.

    SvaraRadera