lördag 17 juli 2010

USA-resan del 5 Sanibel och Captiva

Vi började med att åka över bron från Cape Coral in till Ft Myers. Det ligger ganska sjyssta hus längs vattnet på båda sidor! Jag måste väl säga att jag hade ganska höga förväntningar på dessa snäcköar (och ja Lotta - jag tror bara det är så att det fanns mycket snäckor där :))Åt ena hållet var det ganska bra väder


åt andra var det lite mer dramatiskt. Vilket är lite roligt eftersom Lena inte alls är förtjust i åska ;) Vi har aldrig varit i Florida och klarat oss så länge från regn och åska, men idag såg det ut att bli lite av båda ...

Det är ju fina växter...


... och pampiga hus

lite varstans, men dessa på Sanibel

Inne på Captiva var det kolossalt färggranna hus med mycket snickarglädje.


Ja, vi körde och körde till vägen var slut, och jag var i ärlighetens namn inte jätteimponerad - tyvärr. Fint, fina hus, men det är det ju överallt, men MAKALÖSA nere i Naples, dit ska vi på söndag.

Ja, här var vägen slut och Madeleine ville bada i havet, som den enda, det var riktigt mörkt på himlen och började mullra lite.

Lena, Per och Astrid
(Ja, alla har förstått att jag kallar min Per för Per och Lenas Per för Pelle)

Per, Pelle och Bea

Madeleine på väg er i vattnet. Här på Gulf-sidan är det väl ca 32 grader i vattnet...

Tja, det fanns ju snäckor i sanden - men inte så himla märkvärdigt...

Vi fick rusa till bilen då det kom en rejäl skur

Just denna dagen kanske familjen som hyrt de små gröna baggarna skulle ha hyrt - något med tak :))

Jag älskar de små söta ödlorna som finns överallt

Här på "Island Cow" inmundigade vi lunchen

Snygga takfläktar? Tja, men de behövs verkligen här

Lena och jag, som vanligt blanksvettiga


Nu är vi på Tanger outlet i Ft Myers - som av en händelse låg PRECIS längs vägen på vägen hem! Här blev jag med en fantastisk väska på Coach, badlakan från Ralph Lauren och lite annat smått och gott. DOCK ingen BH från Maidenform som jag hade bespetsat mig på - men man kan inte få allt, bara nästan :D

Det är väldigt pråliga färger på allt, det får man bortse ifrån, det kan Lena och jag!
Idag har vi bara solat, badat i poolen och slappat. Imorgon (lördag) ska vi väl sola och bada lite till, sedan tänkte vi åka in till byn och äta på Iguana Mia som vi fått tips om. Mexikanskt. På söndag tänker vi åka till Naples och besöka Cheesecake Factory - de har helt fantastiska sallader - också! Imorgon ska Pelle och Lena och Vi byta sovrum också. De började att ha det Fina Största Sovrummet, imorgon natt blir det vår tur.
Ses snart och TACK igen för att så många kommenterar! Kraam!

2 kommentarer:

  1. Petra Svensson17 juli 2010 08:26

    Jaha, där ser man, alltid farligt med sånt som man har hört mycket om innan och gjort sig en bild av. Men ni verkar ju roa er riktigt kungligt i alla fall! Och vilka shoppingturer -där ligger t o m jag i lä! ;-)
    Ha det fortsatt underbart, hälsa Lena!

    SvaraRadera
  2. Jättekul att följa med er på resan via bloggen. Massor av fina bilder, hm....förutom den äckliga ödlan, irk. Men ni ser uta att må bra o ha riktigt kul, trots ösregn. Men det hade vi faktiskt här idag;-) . Ha det gott o va rädda om er "over there"

    SvaraRadera