tisdag 13 juli 2010

USA-resan del 3 - Island of Adventure, Shopping & Universal Studios

Väl i Orlando skulle vi till Island of Adventure och Universal Studios, det hade barnen bestämt. Vi började med IoA dag 1. Madeleine hade suttit på nätet och kollat alla attraktioner och deklarerat att hon skulle åka ALLT!

Detta är Hulken, den åkte hon när hon var 9, hon skulle titta denna gången sa hon :)

Gänget!

Vi som inte åkte så mycket väntade desto mer! Mycket nyttigt för både mig och Lena som tränar Tåkdie - Tojhris - Tå l a m o d - pust, svårt ord!


Hogwarts School of Witchcraft and Wisardry

Det jäkla benet svullnade så Per fick gå och hämta en rullstol - det var jag och alla andra feta tanter och farbröder ;)

Hogsmeade - helvete vad varmt det var!!! Kändes helt sjukt att se fusksnön på taket

När jag såg den tre-hövdade hunden inne i Filch´s affär längtade jag lite efter gulleoffarna

En representatn från varje sjöng à-capella, självklart fantastiskt eftersom allt amerikaner gör bra gör de ju så himla bra

Så var det dags för Madeleine att åka "Duelling Dragons" - ja hon åkte den - ensam förstås, och jag har aldrig sett en lyckligare unge än när hon kom ut :) Otroligt!

Så här såg halva ut...

Vi hade varit där i 8 timmar, alla var varma och trötta, papporna hade åkt med en Flume-ride - modell större och blötare så både Per och Pelle var dränkta, den andra lite grinigare över det än den första, fick köpa nya shorts o t-shirt, det gjorde Isabelle också - och trosor på Betty Boop ... de andra bet ihop.
Så vi avslutade med denna fantastiska show som Per gärna ville se, vi kom ihåg den från senast vi var här. Cyklister och motorcyklister. Bra att ha en i rullstol med - man får gå in från sidan innan alla andra och ta de bästa platserna :)

Sedan körde de 3 st motorcyklar i denna lilla boll! Såååå coooola! Isabelle filmade det, ska se om jag kan få in den en dag :)

Vi avslutade med middag på Hard Rock Café på City Walk!

Pelle och Per

Isabelle

Madeleine

Nu är det nästa dag. Vi avverkade Prime Outlet, här: Florida Mall och sedan Premium Outlet. 10-22 utan rullstol - jag var lipfärdig på kvällen. Alla var nästan det faktiskt, utom Per som höll sig pigg och glad! Här försöker han se intresserad ut medan Bea förklarar att hon har köpt smink från ID på Sephora ...

Isabelle ville ha strumpor i sina nya Converse

Systrar åt vars ett håll - som alltid faktiskt :)
Nu är det söndag och vi tittar in på Universal Studios innan vi kör ner till huset i Cape Coral.

Nästa systerpar, Astrid och Bea

Lena kör runt mig. Idag tog jag en rullstol redan vid parkeringen :) till allas stora glädje då vi snek från sidan in på allt

Här börjar Madeleine med att åka Hollywood Rip rider Rocket - ensam - värre än Hulken sa hon, men log ändå med hela ansiktet!

Bea och Isabelle åkte Mumiens återkomst medan vi andra fortsatte - vänta! I värmen, men här hade vi iaf sjysst underhållning! Blues Brothers.

Lena och Astrid

En otroligt orädd och MÄTT ekorre!

Hela gänget på Fear Factor. Här kom vi in precis när det kom ett superregn.

Skorpioner på en frivillig ur publiken... eeouwww.
Efter det satte vi oss i bilen 16-20 sedan var vi nere i Cape Coral! Fantastiskt hus, men det blir nästa del, nu orkar jag inte mer! Hepppp!

6 kommentarer:

 1. Vad mycket ni är med om, jag blir helt yr i huvudet när jag ser de hemska berg o dalbanorna, ja eller vad de heter nu för tiden. Häftigt att ni var o kollade på Hogwarts. Synd om dig att foten gör ont o svullnar, tur det finns rullstolar....som även de andra kan dra nytta av.
  Ha en fortsatt bra resa, ser fram emot nästa inlägg.
  Va rädda om er hälsar Mia o Vov från Jazper.

  SvaraRadera
 2. Vilken häftig resa, jätte kul att få läsa och se lite bilder.. :) Ha det bra kram Sara

  SvaraRadera
 3. Det är ju ett bra tips det där med stolen. Den kan man ju köra oavsett:)
  Ser najs ut o varmt o ja ni ser redan lite slitna ut :)

  SvaraRadera
 4. Gud vad kul att du bloggar!! Jag väntar hela tiden med spänning på nästa del. Jag blir helt sugen på att åka NUUU! Hur var det du stavade till tålamod?! Jag får hänga på låset när Lena är tillbaka för att kolla fynden! Antar att även hon shoppat klänningar mm mm mm. Kramar till alla!

  SvaraRadera
 5. Vilken fantastisk resa! :)

  SvaraRadera
 6. Det låter superroligt! Men mindre skoj med foten tur att det finns rullstolar att låna! Hur i hela fridens namna går det till när en karl håller uppe humöret bäst under shoppingturen?

  SvaraRadera