lördag 10 april 2010

Årets första LC-prov i Sjöbo

gick av stapeln idag i Sjöbo! Jag var jättenyfken på att se om vår träning för Lisa skulle ge utdelning. Hon visade ju tydliga tendenser på att vara "course-wise" förra hösten.
Vi körde tävlingen över 2 banor en dag. Det var väldigt soligt och fint hela förmiddagen och allt flöt på bra på båda banorna.

Här ska Lisa värma upp inför första loppet

Vår härliga kassör Maria som glassade runt på en fyrhjuling och hämtade listor hela dagen :)

Utsiktsbild över provplatsens parkering

Här är Annelie med Eira och Saga

Lite mer dramatisk himmel på eftermiddagen och det kom faktiskt några stänk trots att jag hade beställt sol och uppehåll HELA dagen ;))
Här ser vi Bengt med Kenzo, Birgitta utan Soya (som piffade till Birgittas tillvaro för dagen genom att rymma ur buren i bilen bara för att springa rakt in i ett pågående lopp) och så Mikael med Higgins.

Det blir en hel del väntande, men jag hade ju fördelen av att kunna fylla nästan alla pauserna med jobb i sekretariatet. Det var roligt och vi var ett härligt gäng som vanligt! Många duktiga människor som jag kan lära massor av.

Annelies förtält tänkte jag föreviga. Det kanske var sista gången det var sekretariat eftersom det faller isär här och där nuförtiden! :)

Detta var verkligen Sommarhagens prov. Kan ni förstå att 2 av 3 deltagande kullsyskon fick cert idag!!!
T v Sommarhagens Footloose (Higgins) blev 4:a med cert (sitt andra på två tävlingar) och Sommarhagens Singin in the rain (Kenzo) blev 2:a med cert!!! Galet! 50% av whippet-certen till Sommarhagens!!

Hur gick det för Lisa då? Jo, hon blev knuffad i starten och ganska störd under första loppet för att den andra hunden sprang än här och än där MEN hon fick 72 av ena domaren som skrev att hon blev störd av den andra hunden och 79 av den andra.
I lopp nummer 2 sprang hon jättebra. Det är så roligt för hon är i sådan superkondition nu. Det gav verkligen effekt i andra loppet där hon spurtade på slutet - och då var den banan ändå 1000 m lång. Hon fick 78 av ena domaren och 80 av den andra. Den ena skrev "Bra lopp och god kondition" den andra skrev "Bra följsamhet och bra slutspurt". Hon kom som 13 av 47 med 77,25 poäng. Den som vann hade ca 80,5 så det var jämnt som bara den. Jag är SÅÅÅ nöjd med att hon, för det första är hel i mål, för det andra springer fint och bra igen.
Stort tack till de underbara hjälpsamma coachande personerna i södra som har hjälpt och stöttat hela tiden.
Men framför allt - de goa härliga vännerna Bengt och Mikael och Lisas gulliga bröder som är så förtjänta av sina cert! Stora grattiskramar till er alla!! Och Grattis till Maria "Sommarhagens" Groth som var där och tittade på andra loppen!
En i allt bra dag! Nu sitter Per och jag i soffan, slut som artister (han har suttit på en fyrhjuling i 9 timmar - skakar i hela kroppen) vi gick ju upp 4.45 också... Tur att det är så kul med LC :)))

3 kommentarer:

  1. En fantastisk dag!!! Bra jobbat på alla nivåer! Jag misstänker att både du och Per somnar i soffan ikväll... ;)

    SvaraRadera
  2. Stor kram för dagens prestation! Lisa slog ju min Eira Peira också!!! Och så härligt för mig med ett sekretariat som jobbar på precis som vanligt fast jag inte är där otroligt skönt! Heja er!!!

    SvaraRadera