lördag 31 oktober 2009

Landskrona hundrace tävling + träning

Detta är en väldigt trevlig hundaktivitet som jag varmt kan rekommendera. Trevliga hjälpsamma människor som tipsar och trixar om de kan. Idag var sista tävlingen för säsongen här i Landskrona men vi ska hit och träna nästa lördag också.
Här kommer det första greyhoundsloppet. Om inte annat kan man gå hit för att se lite greyhounds :) Det händer i alla fall mig väldigt sällan i vanliga fall.

Här står jag och Stefan (som jag lärde mig att Villes husse heter) och lägger upp strategin inför loppet :)

Men det var ju lite mer som hände innan det var vår tur. Här är en bild på målhuset och den inte fullt så fallfärdiga läktaren. Ser inte ut att vara så dyr apparat att få lagat den andra, lite spons, någon?

Här är ett Salukilopp - häftigt, hade jag inte sett tidigare.

Ja, det är ju en sådan här bild man inte vill fastna på då :) Så här ser det ut när hundarna stoppas in i burarna innan start...

...och så här ser det ut när de kommer ut på bred front.

Här är whipparna i lopp nr 5, från vänster: Coral Dawn, Mc Adam, Trillik, DS-Harmony, Glenspay och So cool to run (samma hundar vars mattars och hussars gumpar ni såg för ett par bilder sedan)

Och så här ser det ut när de gått i mål - whippet röra! Jag tror det är det man ska ha nummerlapparna till! ;)

Här kommer så Lisa och Ville. Idag stängde jag in henne i boxen för att slippa ligga och brottas i starten. Det gick bra och båda sköt ut som kanoner. Men men men, Ville är SÅÅÅ mycket snabbare (han är ju lite större och starkare också...). Tyvärr hade det börjat skymma lite så det var svårt att få skärpa i bilderna med detta objektivet!

Detta är Lisa - så fort går det ändå!! :)

fredag 30 oktober 2009

Hundkapplöpningar i Landskrona imorgon (lördag)

och där ska vi vara!
Det är riktigt kul att titta på, och Lisa tycker att det är toppen att springa. Ska se om jag kan få iväg henne ur buren utan att först ligga ner på marken och trycka in henne då trasan kommer :)

Kl 14.00 börjar tävlingarna. Lopp med Whippets, Greyhounds och Salukis. Efter tävlingarna får man träna.

Har försökt ta reda på hur man får licens, det känns inte lika tydligt som LC: 2 provlopp, 1 licenslopp, med olika kön. Klart liksom.
Här är det mer - får se hur hon klarar buren, får se ditt och får se datt. Å andra sidan så är ju resultatet här extremt tydligt - först över mållinjen har vunnit! Kan det bli enklare?
Inte en massa bedömningar hit och dit om ena eller andra domaren tycker att X eller Y är att föredra. Inget funderande på om hon blir för smart eller ej och genar och grejar. Här är det bara att springa för allt vad tygen håller!

Skönt att båda har sina specifika egenskaper som gör dem lockande.
Vi ska absolut ta licens till våren. Det är så roligt att det är så nära som Landskrona och att det är träningar varje söndag!

Så, om vi inte ses imorgon, ha en riktigt trevlig helg.
Jag ska ta med riktiga kameran, och någon som kan fotografera imorgon så kanske jag kan få några sjyssta racerbilder på Lisa att lägga in här.

onsdag 28 oktober 2009

En eftermiddag på stranden

Åh så skönt sa Isabelle och jag, att det inte blåser alls idag - förrän vi kom ner till stranden i Skanör... Gäss på vågorna och de initierade säger att det är minst 10 m/s. Kan stämma - minst.

Här har de dragit några repor var fram och tillbaka och upp bland de spännande höga gräsen. Notera gärna Isabelles stövlar! Jag hade mina också. Åhhh vad mycket glädje jag har haft av dem!

Bella tog en tur ner i vattnet också (!) men Lisa blev nog vis av novemberdoppet förra året och skydde vattnet som pesten, har ju i ärlighetens namn aldrig varit mycket av vattenspaniel i henne - ens på sommaren!

Jag ville försöka få springkort på dem - med mobilen - kan ju vem som helst räkna ut att det är döfött! Här kom de sättande men särade sig lagom fram mot mig...
Men de fick sig en härlig timme av luft, vatten och spring i alla fall - men det blir ju mörkt så fort nu!! Hualigen!

söndag 25 oktober 2009

Bella på grönbete

Tyvärr har jag inga bilder på detta - sorry. Men ni kan säkert tänka er bilden. En whippetvalp på 7 månader som inte har fått springa fritt på 3 månader - drygt. Ser ni det framför er? Lägg till den bilden en oerhört förvånad syrra - Lisa - som blir ifrånsprungen med hundlängder! Hon är dessutom mensig, hungrig och lite allmänt seg, så hon genar och försöker få grepp om nacken på denna snabba lilla råttan så att hon inte ska springa förbi, men Bella gör en blixtsnabb vändning och drar in rumpan och drar ifrån!

Det var helt fantastiskt! Jag stod bara och njöt. Det märktes ingenting alls på hennes ben, och hon hoppade, sprang och flög som en galning.
Vi var i hundrastplatsen på Jägersro och träffade lilla Podenco-tiken som är nyaste tillskottet i vår whippetklubb. Amy med matte Nina. Jättetrevligt.
Det var roligt när vi kom dit så var där en ensam GIGANTISK Grand Danois-hane, som precis hade kommit, som hette Higgins faktiskt.
Han tittade inte åt mig och Bella kan jag säga... En Lisa i höglöp charmade honom totalt och komplett. Kan ni tänka er vilken jobbig parning? Och konstiga bebisar...
Vi gick en promenad, fram och tillbaka längs staketet på hundrastgården så vi fick väl stressat bort honom till slut ;)
lite som när man stirrar ut någon som sitter med kaffe på en full restaurang.

Igår var jag på klassfest - 30 år sedan vi slutade nian. Det är fjärde träffen vi har, vi var sjutton stycken på Hantverksgården i Limhamn och det var lika kul och trevligt som vanligt. Lite som härliga invanda tofflor :) Idag ska jag ha ett gäng underbara kvinnor här på gammaldags syjunta med armbandstillverkning, mat och härliga inspirerande samtal! Vilket underbart priviligierat liv jag har!

tisdag 20 oktober 2009

KM i Sjöbo

Då var det äntligen dags - för vårt alldeles egna KM! Jag som hade en löpande (inte på rätt sätt då!!) hund kunde inte delta i självaste tävlingen utan huserade i sekreteriatet som bestod av Annelie och Mathias husvagn! Det var alls inte fel på morgonen när termometern visade på -2 grader!

Jag hade lurat med mig kära make också. Han behövdes som funktionär på fältet. Han närde en liten dröm att kanske få köra lite motorcykel innan vi åkte hemifrån på morgonen. Han fick vad han tålde - ca 4 timmar, men inte klagade han på dagen i alla fall!

Här ser ni en bild inifrån det allra heligaste! Här satt Tomas J, Karolina och jag mest hela dagen. Jag var bara ute på fälten ett par gånger för att hämta domarprotokoll. Ett av de få loppen jag såg var Ernsts andra lopp. Det var helt MAGISKT! Det var, med min begränsade erfarenhet, det bästa whippetlopp jag har sett. Det var ändå jämn hög kvalitet på whipparna i söndags.
Dator, kaffe, godis och en massa hundar... och ett jäkla spring när vi inte ville ;)

Här en härlig stämningsbild på Bana 2 med kollega TJ till höger. Notera avsaknaden av
ytterkläder och den blåa himlen!
Här lite action när Mikael släpper Higgins och Lena Loke - inte en tass i marken så långt ögat når :)

Här ser ni Lisas bröder Kenzo och Higgins samt kompis Soya

Här är samma hundar men mer än benen på hussar och mattar. Fr v Mikael med Higgins, Birgitta med Soya och Bengt med Kenzo. Här börjar dagen lida mot sitt slut, redan kl 16!

Här har vi lite fler kompisar, Sara med Kira och Lena med Loke

måndag 12 oktober 2009

Landskrona hundkappbana, träning i regnet

Jaha så var det söndag! Med regn!! Tjohooo, mitt fantastiska Ullaredsköp från gårdagen kan användas bums! (bild på begäran längre fram :) Vi var ett bra gäng som kom till Landskrona. De är så trevliga och hjälpsamma så det är jätteroligt och det kändes som om det var fler som tyckte att detta var ett bra komplement till LC:n och ett härligt sätt för hundarna att få motion.

Jag, som för en gångs skull inte hade kunnat locka med mig någon mer än Lisa var först och hämtade Rebecca och Pimme i Malmö. De fastnade inte på ett enda kort ...



Men det gjorde Bengt och Kenzo
och Lisa, undras om hon har blivit smittad av lillasyster, så töntigt hon sitter med tassen..

Bellas syster Dearest och hennes kompis Li kom och kollade

och detta är Kenzo - jo, jag lovar, snyggingen i blå bikinitopp ;) kanske läge att klicka på bilden för att se den lite större?

Här har de sprungit klart och ska busa av sig lite. Se så rolig Kenzo ser ut fångad mitt i en skakning, ser ut som han dansar och skrattar på en gång. De andra här är Kira, Dearest, Li och Ville

Edvin och Sara med ett gäng hundar

Li, Kira, Dearest, Kenzo och Loke

Ett gäng hussar, mattar och hundar

Jag skulle försöka samla alla på en bild - gick sådär, men man ser i alla fall fantastiska rocken med vilken man slipper ha regnbyxor! Yippee.

Lisa gjorde en kämpainsats. Hon skulle springa tillsammans med Ville som var lite av expert på detta (Lisa har prövat två gånger tidigare). Men det tog ju sån tid (typ 4 sekunder) så då hade hon tröttnat på att stå och glo igenom ett galler och kastat sig bak över mig i sin jakt på trasan lagom till dess att haren gick... Jag lyckades få fram henne så hon såg rumpan på Ville och rusade efter igenom boxen. Jag trodde hon skulle ge upp för hon hade ingen som helst kontakt med trasan men icke, hon visste att den var där någonstans och sprang med en dåres envishet sitt första 550 m lopp. Helt oberörd. Sedan vilade vi och fikade, så skulle vi släppa ihop dem och leka. Hon ville INTE. Försökte bara klämma sig emellan stängerna i grinden. Kenzo och en ung Greyhound-hane fick sig rejäla åthutningar. Allt fick sin förklaring då vi kom hem och såg att hon börjat löpa. På bilden i lånad trosa av Soya. Vi har beställt egna som förhoppningsvis kommer snart. Men så länge får hon stoltsera i lånta fjädrar. Dessa försökte Bella, föga förvånande, genast slita av henne, men efter ett par rejäla åthutningar så låter hon den vara.

lördag 10 oktober 2009

Ullared

Jösses! Lena och jag anländer strax innan 11, medvetna om att det är lördag och att det skulle vara mycket folk. Det finns grader i helvetet! Jag har aldrig varit med om maken. Inte ens på Disney World. Kön för att få lov att komma in och handla snirklar sig minst en kilometer!!! Tur att det inte regnar. Svärmor Ulla hade anlänt med sin PRO-bussresa strax innan oss så vi tjänade ett par hundra meter kö och så turas vi om att gå och titta i de omkringliggande butikerna. Vi har nog bara en timme kvar... Är man klok? :-/ Ah svara inte!

Skickat från min Windows Mobile®-telefon.

PSavea tree. Don't print this e-mail unless it's really necessary -------------------------------------------------------------------
* C O N F I D E N T I A L I T Y N O T I C E *
-------------------------------------------------------------------

The content of this e-mail is intended solely for
the use of the individual or entity to whom
it is addressed.

If you have received this communication in
error, be aware that forwarding it, copying it, or
in any way disclosing its content to any other
person, is strictly prohibited.

If you have received this communication in
error, please notify the author by replying
to this e-mail immediately.

torsdag 8 oktober 2009

Lisa i farten

Här kommer bilder från söndagen. Tack snälla Jonatan Hertzberg (Lilis husse) för fina bilder! Denna bilden på starten är mest till för Annelie - hon var nämligen lite irriterad över att jag inte hade fotat stormen - här syns det! Lisa var dock FULLSTÄNDIGT oberörd! (Glöm inte att klicka på bilderna om du vill se lite större).

"Håll i hundarna!"

"Tally-ho"

"Var är den lille skiten - här kommer jag!

Jag tar ett litet balettsteg i farten

...och tar sats

...för att kunna sträcka ut. Look, no feet!

" HAHA!"

"Gotcha!"

Ska bara döda lite till!!

måndag 5 oktober 2009

LC-träning i storm och regn

Nu har jag likt ketchupflaskan åstadkommit 5 eller 6 nya inlägg! Hade inte tänkt göra så, utan lägga ut dem efter hand, kanske ett om dagen, men så lade de sig i den ordningen jag hade lagt in dem! Tråkigt när ett nytt kommer tre ner... Så tänk på att rulla förbi "Singstar" där ligger lite andra skojigheter.

Well well, i söndags var vi på LC-träning i Sjöbo. Det var sol och varmt - i små korta stunder - de andra blåste det orkan, faktiskt hela tiden, och sedan kom det skyfall - tack och lov ganska korta! Bilen stod i perfekt riktning och blåst och regn kom rakt framifrån vilket gjorde att det var alldeles vindstilla och torrt där bak.

Bella har verkligen inte förstått varför Lisa blir så upphetsad av LC!

Lisa har tendenser till att bli alldeles för smart, lure-wise, på fältet, vilket gör att hon får springa träningslopp ensam och när hon börjar gena så stannar luren tills dess att hon tar upp jakten igen, på rätt sätt. Andra loppet gick riktigt bra! Tänk om man kan "omprogrammera" henne? Nu har vi ju Klubbmästerskap på nämnda Sjöbofält den 18 oktober. Hoppas att hon inte har börjat löpa innan...

Alla barnen har det rätt mysigt bak i bilen!
Kenzo och Higgins sprang tillsammans och jag hoppas att Jonatan som var snäll och fotade både Lisa och dem har fått lite bra bilder som jag kan publicera snart!

Vem vill bli en Singstar?

Jodå, vi var några galna "mattar" som i avsaknad av hussar kunde släppa loss våra inneboende krafter! Vi hade många skivor och inte riktigt samma smak... :) men det fanns verkligen något för alla.
Här ser vi Rebecca "The moooove" Bayer och Karolina "Smooth sailor" Rönnbäck in action medan Annelie och Jenny betraktar.

Så var det dags för lite Guitar Hero, det är inte alldeles lätt i början men Annelie "The Rocker" och Kacko drog loss några riff. Här tog Jenny och jag bild på varandra - hennes blev nog mycket roligare...

Koncentrerad någon??
Det blev faktiskt något mindre frustrerad stämning när Rebecca och Jenny kollade på den banan som tillhörde den gitarren de spelade på. :-))) Det blev en avsevärt förbättrad kvalitet på resultatet också!

Ludde & Lisa

Lisas kompis sedan valpben - Kooikerkillen Ludde!
Kom igen då!! Jag är inte trött än!

Men vad nu! De leker i min trädgård och jag får inte vara med! Men står jag på skrivbordet kan jag åtminstone titta!

SORK

Den helgen som jag, Isabelle och hundarna var på Sofiero och Laröd, så var Per och Madeleine i ett grustag utanför Tyringe. Då blev hela familjen medlemmar i SORK - Sveriges Off Road Klubb. Kul det här med familjemedlemsskap. :-) Vissa familjemedlemmar är ju lika intresserade av SORK som andra är av Vinthundsklubben.

Här Madeleine. Pigg och glad efter en natt i tält. Den gjordes kolossalt enklare av att de hade läger bredvid en ny jättehusvagn - som lånade ut plats på grillen - erbjöd toalett - varmt förtält... Och som dessutom kom ut till min familj i bilen på morgonen med kaffe och varm choklad :-) Lyxcamping, absolut!

Här kollar Madeleine en bil som till synes ligger lite risigt till.

Per är novis på detta och hade bara lilla backen att öva på! Madeleine tyckte det var lite mesigt efter att ha åkt med dem som hade sysslat något längre med detta :-)