lördag 26 september 2009

Inställd träning i Landskrona

Så hade de för få funktionärer för att kunna ha träning på hundkappbanan i Landskrona. Tävlingen nästa helg var också inställd... Synd, precis när jag tänkte börja engagera mig.
Nåja, vi får ta nästa!
Så jag tänkte att vi ses som vanligt på Jägersro imorgon kl 16.00.
Hoppas att många kan komma, vi var sju i söndags, det var trevligt!

onsdag 23 september 2009

LC-blogg och whippet träff

Lite information.

Jag vill först puffa för Verksamhetsklubb Lure Coursing /Södra Sveriges nya nyhetsblogg: http://vklcs.blogspot.com/ Tjohooo! Bra jobbat Annelie! Jag har också satt den i min blogglista här i sidan.

Sedan vill jag berätta att denna veckans whippetträff kommer att gå av stapeln på Landskronas hundkappbana. Det visade sig i söndags att det var flera stycken som var sugna på att prova. Man måste vara 1 år för att få starta på banan (ja hunden då, jag får nog inte starta fast jag fyllt 45 - kommer inte in i startboxen heller...).
Så 11.00 i Landskrona. Vill du prova och starta din hund så gå in på www.skhk.se och anmäl dig! Annars så har de en stor inhägnad där de mindre kan leka lite och springa av sig.

tisdag 22 september 2009

Fina bilder från Sofiero

Jag har fått bilder från Jörgen som han tog på syskonen när vi träffades på Sofiero! De vill jag så klart dela med mig av, tack snälla Jörgen för de FIIINA bilderna!!
Twyborn Dearest (Dearest)

Twyborn Dakota (Pimme)

Twyborn Do tell (Bella) och Isabelles stövlar...

Här är de alla: Pimme, Bella och Dearest (som visst har fått lite hjälp med ett trilskande öra :-)

söndag 20 september 2009

Söndagen snart slut, och därmed helgen...

Vi har ju haft fantastiskt väder hela helgen så det har varit flera härliga långpromenader med vovvarna i solen.
I em hade vi träff på Jägersro igen. Det var fantastiskt trevlig samvaro och solen sken på oss, även om man genom solens bristande höjd på himlen motvilligt kan konstatera att det nog närmar sig höst...

En ny tik har kommit till vårt lilla gäng. Zelda 8 månader. Tyvärr glömde jag kameran idag så det blir inga bilder, men jag ska vara duktig och ta med den nästa helg!

Lisa fick verkligen jobba idag. Först var hon ivrigt uppvaktad av Kenzo (bror) och en bullterrierhane. Den senare behandlade hon på ett rasistiskt vis otroligt mycket tuffare är sina bröder! Han fick sig nog ett par rejäla hugg över sitt tryne! När han avvek från platsen kom Higgins (bror) och återstoden av tiden befann hon sig klämd som i ett skruvstäd mellan Higgins och Kenzo. Än den ena än den andra försökte sig på att sätta på henne, men hon sprang undan och sa till, så vid flera tillfällen valde de att sätta på varandra istället vilket gjorde att hon fick lite frid :-)
Tack till Isabelle och också till Tobbe (Ernsts husse) som i långa perioder agerade Lisas väktare och hjälpte henne att skala av beundrarna från att sitta som iglar i pälsen.
Lisa jagade bollar och bröderna jagade Lisa :-))
Behöver jag säga att hon sover jättegott och inte opponerade sig speciellt mycket när bara Bella fick gå med på promenad och följa farmor till bussen.

Så imorgon bitti är det dags för förhoppningsvis sista intervjun på "jobbet". Ska bestå av en presentationsdel som jag känner att jag behärskar så jag kan bara göra mitt bästa!

Ha det bra tills jag återkommer med nya vardagshändelser!

torsdag 17 september 2009

Lite av varje

Det här är bilder från min mobil, därför är de rätt kassa! Konstigt att det kan vara sån skillnad på 5 megapixlar och 5 megapixlar... Känns som om jag blir lurad och någon ljuger!!

Isabelle till häst i början av terminen!

Hundarna satt och tittade på

Förra veckan när jag fått reda på att Bella fick gå promenader så tog vi en härlig en till byn. På hemvägen när jag som vanligt hade handlat för mycket (!) hittade vovvarna en pinne som de tvunget skulle ha hem!

Ibland på ena hållet...

ibland på andra...

Här är Pimmesnutten då han somnade gott i sin nya vagn efter att matte hade promenerat honom i tre timmar (!). Precis lagom till vi skulle äta lunch, duktig kille!

måndag 14 september 2009

Utställning svvk Laröd 13 september

Naturligtvis var humöret lite dämpat idag. Det hade regnat så kopiöst under natten så det hade varit lite svårt att sova. Men, själva utställningsdagen var det inget större fel på vädret, kom lite små skurar under dagen men mestadels soligt och varmt.
Här är valpklass tikar 6-9 månader med 11 (!) st små vovvar i. På bilden Sara med Dearest och Isabelle med Bella (glöm nu inte att klicka på bilderna om du vill se dem större).

Här har jag en fin bild på Jonatan med Lili som blev BIR-valp igår och 3:a idag. Bra jobbat!

Här ser ni kompis Sara med lilla Kira som blev 4:a idag! Tjohoo!

Här är stora delar av gänget! Faktiskt ena av de få anledningar jag tycker att utställningar numera är något att lägga tid på över huvud taget. Subjektiva domare som det ska fjäskas för är inte min grej. Tur att Isabelle tycker att det är kul :-). I nedre högra kanten nybliven kompis Jörgen Oinonen. Skoj med fler trevliga whippetkompisar!

Edvin med Dearest!

Tänk vad lätt det är att stå snyggt av sig själv när det är utanför ringen och avslappnat !

Sara och Dearest och Domare Ruth Wagner (samma som dömde de vuxna hundarna igår)

Dearest står fint!

Här jobbar Isabelle med Bella! Duktiga tjejer (och, ja, Isabelle hade samma kavaj båda dagarna! jag köpte bara en :-))

Snyggt ekipage med Borzoier i bakgrunden!

Jobba jobba joobba!

6 months, feminine expression, correct head, good topline, deep chest, a little bit to straight in front therefore the movement in front is loose, behind is OK. Excellent temperament.
Naturligtvis svårt som 6 mån och en dag hävda sig mot de snygga äldre lite mer "färdiga" tjejerna så Bella var inte en av de fem som blev placerade.
Här har vi en bild på då Sara ställer Li och Annelie ställer Jazza.

Och här en bild på Taikonlägret vid ett tillfälle då vi badade i sol och höll på att svettas ihjäl! Tack snälla Maria för sällskap och hjälp med nedpackning! och grattis till att det gick så bra med Coralle igen!! Duktig mormor!

Så var det då dags för Lisa. Här en ganska talande bild på då den mycket noggranne Italienaren Claudio Montefusco undersökte Lisas tänder! Bevisligen inte bra nog...

En härlig bild på Lisa i rörelse som vi fick av Mathias Wendt, tackar!

Här har det börjat regna lite så Lisa intar gärna sedvanlig "ostbågepose"... Så kritiken:

21 months, Feminine, typical, undershot bite and missing one P1 in underjaw, well built in general, good coat, good temperament, good mover

Vadå saknar en P1:a?? Maria och Annelie kastade sig in i munnen och letade P1:or och alla var där! Räcker det inte med underbett? 2:an var ett faktum, men vi kände oss i gott sällskap idag, det var MÅNGA som åkte ut med 2:or!
Det har varit en trevlig, ledsam, varm och blöt helg om vartannat som vi inte kommer att glömma i brådrasket.
Nästa utställning för Lisa blir Malmö Int i mars då jag hoppas att hon ska få en 2:a på internationell utställning så att hon har möjlighet att få CACIL på LC-tävling, för Bellas del blir det Malmö valp i gåsatider.

Sofieroutställningen 12 september

OK nu börjar redogörelsen för helgen. Tänk er nu följande scenario: Lördag morgon ca 8.45. Jag, Isabelle, Lisa och Bella och Rebecca med Pimme med ett fullastat vagnunderrede med tält, stolar, bur kylväska - ja, alla som har varit på hundutställning vet hur det ser ut!!
Vi står i veterinärbesiktningen och lämnar fram veterinärintygen för i tur och ordning Pimme, Bella och Lisa. Då säger tjejen där: -Denna hunden kommer inte in. ??Vad menar du? Lisa? Vi ska ställa ut henne idag! Min 12-åring står här med nyinköpt kavaj! Hon kommer inte in, hon har inte fått sin ettårsvaccination! Vi backade ur kön och tittade på varandra. Helt otroligt! Kan bara inte hända! Hur? Ja det var ju faktiskt helt ointressant så jag sa till Isabelle och Rebecca att gå in med vagn och småttingarna och installera sig. Jag tänker bäst själv. Jag och Lisa gick alltså tillbaka till bilen, vi var ju bara 5 min från djursjukhuset i Helsingborg och DIT hittar ju bilen av sig själv nu efter Bellas eskapader så dit åkte vi. Hade tur, inte en bil på parkeringen och inte en människa därinne. Klockan är 9.
Hej, säger jag, jag ska ställa ut henne och jag måste ha en vaccination. 1.250 kr och 30 min senare körde jag tillbaka till Sofiero med en vaccinerad hund och gled in och fram till ring 15.
Då hade jag redan hunnit missa Jonatan som blev BIR-valp med Lili! Supergrattis!
Men för vår del var det lugnt. Lisa kom inte in i JKL förrän vid 12! Men, vädret var vackert och vi hade trevligt sällskap så när nerverna hade dallrat klart under min skenbart lugna yta så kunde jag njuta av dagen och massa fina hundar!
Så här fint satt lillsnorpan när jag kom

Annelie blev lite kär i Li, Edvins fina valp

..och här älskade Lisa innan bedömningen

Lite mys är inte fel på utställningsdagen

Pimme blev med ny bur som invigdes, en mycket prisvärd sak som han uppskattade efter lite invänjning

Här gör de sig redo, Isabelle och Lisa

här kollar domare Ruth Wagner igenom henne. Kritiken löd:
Good head and expression, correct top and underline, correct angulation in front and behind, shows correct movements, she has level bite which is not correct therefore the prize. En 2:a - vilken förvåning - not!

Syskonbus i Saras kök efter att vi varit i Laröd och satt upp tältet och handlat lite lunch. Skönt att koppla av lite.

Sara och hennes fina kök!

Rebecca och Pimme

Här har vi gått till en jättefin hundrastgård som ligger inne i skogen där de fick springa och leka lite, och dricka. Här är fr v Rebecca, Lisa, Pimme, Li, Dearest, Isabelle, Edvin, Bella och Sara.

En annan vinkel

Små rå på bete, precis innan Pimme får för sig att dra en liten extra repa och smälla låret i en stock vilket gjorde honom komplett halt på bakbenet.

Supertrötta var ju de små liven så här har Bella somnat på det djursjukhus hon känner så väl till. Vad skulle man göra utan IKEAs fleecefiltar? Den kväll vi hade tänkt oss i Saras fantastiska kolonistuga, med mat hon förberett så noga för Rebeccas födelsedag blev istället tillbringad här.
Sällan saker blir som man tänkt sig, men detta var väl deppigt!

Jag stöttar dig brorsan säger Bella, been here, done this!

torsdag 10 september 2009

Utställningsfunderingar

Jag har lite ångest över utställningarna i helgen - med betoning på LITE. Först och främst ska det bli jättekul. Ångesten hänförs mest till att jag ska bli en sådan som jag i 20 år har hånat i smyg medan jag har tjänat mina ringsekreterarpengar; hundtant med värsta ekipaget, vagnhjul, tält, stolar, burar... och inte minst unge o hundar.
Det roliga är - inser jag nu - att det finns massa människor jag känner och tycker om, likaledes hundar. Jag förmår inte ens bli stressad över att en hel helg ska gå till att sitta och vänta i fukten och snålblåsten - som det av någon anledning alltid är på Sofiero.
Hihi, det får mig att tänka på ett tillfälle då jag jobbade som ringsekreterare i Afghan/Salukiringen och det ösregnade! Ganska undrhållande att se utställare och deras vänner försöka hålla paraplyer så att inte Afghanen ska se dränkt ut, med begränsad framgång kan jag säga :-) Jaja, så är det, Lisa blir som bekant till en väldigt kutryggig Italienare i regn så...
Får mig att tänka på en annan historia.
Härom veckan var Madeleine ute med hundarna och kompis, säger till kompisen: -Igår såg jag ett par Italienare men jag hann inte fram och hälsa på dem! :-O Kompisen frågar försynt vad hon skulle hälsa på två italienare för? :-) Så kan det gå när man slänger sig med uttryck som är självklara i vissa kretsar men inte alls i andra.
Det riktigt roliga med helgen ska bli att umgås med Bellas gulliga syskon och deras ägare. Sara (med Dearest) råkar ha en kolonistuga i närheten av Laröd som hela gänget ska invadera efter Sofiero, och då passa på att fira Rebeccas födelsedag!
Så, fler rapporter och massa bilder kommer efter helgen!

söndag 6 september 2009

Sista sommarsolen? mm

Det känns nästan som de njöt av den sista sommarsolen förra veckan

precis som om de också kände det och njöt lite extra - på den urinfläckiga gräsmattan...

vår lilla kanelbulle @

så här ser det ut när de är ensamma när vi är på jobbet/i skolan

och så här kan det se ut när den EXTREMT respektlösa lillasystern hoppar upp och lägger sig PÅ Lisa! Ser du att Lisa tänker: -"La hon sig PÅ mig? Bara sådär?

Är det synd om Bella?

Vi har ju alla (Per, jag, Lisa och Bella) sovit i våra sängar sedan Bella kom. När hon blev lite större tyckte jag att hon hade lite svårt att finna sin plats och komma till ro så jag tog in deras stora korg med ett täcke i sovrummet. Efter sista-kissningen-innan-sova i trädgården rusade Bella in i vårt sovrum och slängde sig platt i korgen. Det var över en vecka sedan och hon har inte kommit upp i vår säng över huvud taget efter det! Sover som en stock hela natten.

Så kan jag tycka lite synd om henne för att vi andra får närhet och mys

medan hon ligger där och lider alldeles själv... ;-)

torsdag 3 september 2009

Agility Lisa och Isabelle

Här är en hoppsekvens. Observera hur Lisa har fokus på Isabelle redan innan hon har kommit över hindret för att få reda på vart hon ska härnäst! Obegripligt att kunna ha denna hund lös i en timme på en agilitybana när hon inte kan lyda 5 sekunder i koppel!!!


Hopp genom ring är väl en baggis för en Whippet - smal och smidig - nästan löjligt :-)

..och tunneln, här kommer jag, var är du? vart ska jag?

Liten löjlig kort slalom - jag vill ha den stora!

Detta hindret har jag precis lärt mig! Kul, men lite jobbigt att man inte får hoppa upp och ner utan måste ha en tass i något fält i början och slutet :-P

Tjoho, det blev köttbullar över, och jag har lärt mig att fånga dem!

Man får massa mys också <3

Tack Hilding för skjutsen och för alla fina bilder!