måndag 14 september 2009

Utställning svvk Laröd 13 september

Naturligtvis var humöret lite dämpat idag. Det hade regnat så kopiöst under natten så det hade varit lite svårt att sova. Men, själva utställningsdagen var det inget större fel på vädret, kom lite små skurar under dagen men mestadels soligt och varmt.
Här är valpklass tikar 6-9 månader med 11 (!) st små vovvar i. På bilden Sara med Dearest och Isabelle med Bella (glöm nu inte att klicka på bilderna om du vill se dem större).

Här har jag en fin bild på Jonatan med Lili som blev BIR-valp igår och 3:a idag. Bra jobbat!

Här ser ni kompis Sara med lilla Kira som blev 4:a idag! Tjohoo!

Här är stora delar av gänget! Faktiskt ena av de få anledningar jag tycker att utställningar numera är något att lägga tid på över huvud taget. Subjektiva domare som det ska fjäskas för är inte min grej. Tur att Isabelle tycker att det är kul :-). I nedre högra kanten nybliven kompis Jörgen Oinonen. Skoj med fler trevliga whippetkompisar!

Edvin med Dearest!

Tänk vad lätt det är att stå snyggt av sig själv när det är utanför ringen och avslappnat !

Sara och Dearest och Domare Ruth Wagner (samma som dömde de vuxna hundarna igår)

Dearest står fint!

Här jobbar Isabelle med Bella! Duktiga tjejer (och, ja, Isabelle hade samma kavaj båda dagarna! jag köpte bara en :-))

Snyggt ekipage med Borzoier i bakgrunden!

Jobba jobba joobba!

6 months, feminine expression, correct head, good topline, deep chest, a little bit to straight in front therefore the movement in front is loose, behind is OK. Excellent temperament.
Naturligtvis svårt som 6 mån och en dag hävda sig mot de snygga äldre lite mer "färdiga" tjejerna så Bella var inte en av de fem som blev placerade.
Här har vi en bild på då Sara ställer Li och Annelie ställer Jazza.

Och här en bild på Taikonlägret vid ett tillfälle då vi badade i sol och höll på att svettas ihjäl! Tack snälla Maria för sällskap och hjälp med nedpackning! och grattis till att det gick så bra med Coralle igen!! Duktig mormor!

Så var det då dags för Lisa. Här en ganska talande bild på då den mycket noggranne Italienaren Claudio Montefusco undersökte Lisas tänder! Bevisligen inte bra nog...

En härlig bild på Lisa i rörelse som vi fick av Mathias Wendt, tackar!

Här har det börjat regna lite så Lisa intar gärna sedvanlig "ostbågepose"... Så kritiken:

21 months, Feminine, typical, undershot bite and missing one P1 in underjaw, well built in general, good coat, good temperament, good mover

Vadå saknar en P1:a?? Maria och Annelie kastade sig in i munnen och letade P1:or och alla var där! Räcker det inte med underbett? 2:an var ett faktum, men vi kände oss i gott sällskap idag, det var MÅNGA som åkte ut med 2:or!
Det har varit en trevlig, ledsam, varm och blöt helg om vartannat som vi inte kommer att glömma i brådrasket.
Nästa utställning för Lisa blir Malmö Int i mars då jag hoppas att hon ska få en 2:a på internationell utställning så att hon har möjlighet att få CACIL på LC-tävling, för Bellas del blir det Malmö valp i gåsatider.

5 kommentarer:

 1. Härligt med en bild på vårt goá gäng =) Jag håller med dig att sällskapet är en stor del av behållningen med att åka! Isabelle är verkligen jätteduktig och Bella en naturbegåvning på att stå fint. Lycka till i Malmö, själv hoppar vi över denna i år.

  SvaraRadera
 2. Du kan hoppas på en 1:a med Lisa tycker jag, det är hon värd. Alla domare är inte tandfetisher...

  SvaraRadera
 3. Oj kom jag och Lili också med på bild? Vad trevligt :)
  Och ja, sällskapet är mer än halva nöjet med uställning. Hade inte det funnits hade jag inte varit lika road av uställning.

  SvaraRadera
 4. Ja sällskapet är tom viktigare än utställningen 99% av tiden och jag håller med Maria om att ettan kommer... har själv en gammeltant med bettfel som fått CK... Jättefina bilder på sällskapet, Mathias glömmer att ta stämmningsbilder så det är bra att någon annan gör det.

  SvaraRadera
 5. Hej.. Snygga bilder.. Då ses vi på Malmö valp.. =) Ha det fint Kram sara

  http://www.newkinskelly.blogg.se

  SvaraRadera