söndag 31 januari 2010

Nu är det söndagsbilder

Idag pulsade vi fram i fårhagarna några tappra. Det var Pimme med Rebecca och Jesper, Ville med Marie och Stefan och Higgins med Mikael. Det var ett rejält träningspass för mig. En dryg timmes pulsande i snö som är mellan en decimeter och en halvmeter. När vi var färdiga åkte Pimme & co med oss hem och fikade!

Tjohoo Pimme, här är jag!

Va, OK, jag såg dig inte, hade fullt upp med att käka snö!

Men kom igen då!

Nu busar vi!



Här har jag nog hittat något! Bajs - nej bara ett löv!

Men nu då?! Kom o ta mig!

Bella på språng!


Vad de håller på! Glin! Nu är jag lite less!

Så här såg Bella ut när de hade gått! Det KAN inte vara bekvämt!

lördag 30 januari 2010

Lördag med bus och pulka

Detta har varit en helt fantastisk dag i snöns tecken. Alla utom Lisa har tyckt att det var toppen, men det är klart, t o m Lisa tyckte att det var LITE kul att springa i lössnön i trädgården! ÄNTLIGEN har jag fått några riktigt coola bilder på hundarna!

Först stod de på den plätten på gräsmattan som var renblåst. Tror Bella fått snö i örat ;)

Sedan tog de fart och kastade sig in i halvmetersdrivorna. Väldigt snäll kall lössnö. Glöm inte klicka på bilderna för att få dem större!

Som vanligt Bella först och Lisa efter! Så snön yr!

Tjohooo, du kan inte ta mig!

Johooo då! Attans!!!

Usch, jag fick snö i örat igen!

Va? Hallå, vart tog du vägen? Ska vi inte leka mer?

Vid ett-tiden åkte vi för att åka pulka i Kroksbäcks/Holma backarna. När vi kom dit var det inte en flinga på någon av "topparna"! Lite svårt att åka pulka då. Per hade fått tips om Riseberga-backen. Sagt och gjort, åkte dit istället. Gränsar till Bulltofta rekreationsområde tror jag. Fantasktiskt fint var det i alla fall. Förutom att Lisa, som har jättesvårt för allt som har hjul, eller stavar, eller annat konstigt som inte ser ut som en exakt vanlig människa, fick frispel en gång i minuten på alla längdskidåkare i spåret som gick precis förbi backen. Jösses! Så vi gick en promenad Per och jag med hundarna medan barnen åkte pulka!

Här är Isabelle efter rumplappsfärd!

Det var en riktigt rejäl backe! Blå himmel! :) Samt att barnen undrade var liften var :) Det var ju DÖÖÖÖ-jobbigt att GÅ upp hela tiden! Tänk att så unga kroppar kan vara så trötta!

Madeleine på väg ner i pulkan

Isabelle på väg ner i pulka

...och båda landade i vegetationen! ;)
Sedan avslutade vi hos goda vänner på kvällen. De bor i Fru Alstad mitt på Söderslätt. Det var väl plogat, men vansinnigt stora snövallar på sidorna på sina ställen! Faktiskt var det -14 grader när vi åkte hem!

Nattpulka med hundspring

Igår kväll vid 10-tiden hade det väl snöat 10-15 cm (men eftersom vi är i Skåne så drygt en halvmeter på vissa utvalda ställen, och på vissa andra ingenting alls :) Då bestämde vi oss för att ge oss ut till en närliggande inhägnad med en liten backe, där det både kunde bli lite pulka och hundarna kunde springa och busa! Lisa som INTE är speciellt glad för kyla, speciellt inte i kombination med styv kuling, tittade verkligen på oss som om vi inte var kloka i huvudet! Men både hon och Bella sprang runt som galna i all nysnö när vi väl kom ut.
Här satte vi alla fyra barnen under lyktan och fotade med Isabelles mobil :)

Madeleine med Lisa i knäet och Isabelle med Bella!

måndag 25 januari 2010

Så hade vi träff i söndags igen!

Hej på er allihop. Nu blir det bilder från träffen igen. Det är inte helt många bilder jag tar så här på vintern... Kanske är ni trötta på att se bilder från våra träffar. Det är fattigt med kommentarer i alla fall ;) Har inte fått till några riktigt bra bilder på länge heller... Vet i ärlighetens namn inte riktigt vad jag ska blogga om.
Jag kan berätta att vi har bokat hus i Florida 2 veckor till sommaren. Ska åka med ett par kompisar och deras barn. Ska boka resan nu i veckan. Åh, det ska bli så kul. Det är så härligt att boka så här långt innan också för då går det verkligen att bara gå och längta i ett halvår. :)

Vi hade en härlig promenad i Käglinge i söndags också. Det var så roligt att Lena och Sara tog sig ner från Helsingborg med sina hundar. Det märktes redan i början att det var en annan flock än den vanliga. Framförallt Kenzo fick nya tjejer att uppvakta ;) Cc fokuserar annars mest på Bella. T o m Loke som är riktigt van att umgås med tjejer fick vittring på Bella på slutet. Annars verkade Loke och Lisa glada för att ses. De har alltid varit glada för att bara springa med varandra. Till fotot här så då: Människorna från vänster: Bengt, Sara, Stefan, Marie, Jonatan, Magdalena och Lena.

Det är verkligen ovanligt att vi har så här lite snö liggande i Skåne vecka ut och vecka in. Vi har haft mellan -1 och -10 i flera veckor. Faktiskt ganska skönt att slippa leran om jag ska vara ärlig!

Här skulle vi då försöka visa alla hundarna på en bild (Bella vill till sin matte bakom kameran) Huvudena fr v: Loke, Kenzo, Kelly, Kira, Cc, Lili, Lisa och bakbenen på Ville :))

Här kommer en bild på Loke och Lisa som tyckte det var kul att ses!

Kunde inte låta bli att lägga med denna gulliga bilden på tjejerna som ligger och väntar på mig med frambenen i kors =D

söndag 17 januari 2010

Whippetar och deras människor på grönbete - igen

Hurra, idag hade vi vinterrekord på antal deltagare på träffen. Jag är så tacksam och glad att så många vill komma och leka med oss :) Stackars Birgitta och Soya kom, men Soya var så nylöpt så hon var tok-uppvaktad av alla killarna, och det är ju flest av dem! Bättre lycka nästa söndag! :)

Här kom nog alla människorna med, fr v: Siwi, Bengt, Rebecca, Magdalena, Jesper, Jonatan, Stefan och Marie bakom Mikael. Michael med Oscar slöt upp lite senare.

Här kommer ett gäng sättande i full fart!

Var bara tvungen att sätta in denna bilden, den är så talande för dagen. Längre än så här från Lilis rumpa var inte Higgins på hela dagen ;) Ingen av dem sprang så långt, Lili ville vara nära husse som fick beskydda henne emellanåt. Och Bella var jättelycklig, för med Higgins upptagen med Lili och Kenzo trånande efter Soya så var hon ganska fri... Nåja, CC och Oscar uppvaktade henne ju förstås.

..och här tror jag minsann att jag fångade alla hundarna på bild, låt se, huvudenas placering fr v; Lisa, Cc, Ville, Pimme, Oscar, Higgins, Lili, Bella och Kenzo. Det var minsann inte lätt att få alla att fastna på samma kort :)

Nu är vi på väg tillbaka efter drygt en och en halv timme. För första gången blev vår flock utskälld, av en pudelägaredessutom, som tyckte att de var för många för att gå lösa. Naturligtvis skulle Lisa skämma ut oss ytterligare genom att springa fram och stå och skälla trumhinnan av den gamla pudeln och hennes husse. Shit happens :)

Gängbild igen!

...och titta vad vi hittade! Jag återvände för att hämta en bajsbåse jag "skulle ta sen"... och där kom Annelie och Mattias...

...så att tjejerna fick hälsa lite på Eira och Ernst!

Lycklig tonåring

Madeleine har sparat ihop till sin MacBook. Dagen D har äntligen inträffat och måste genast ringa kompisen och berätta.

Härligt med en skrattande 15-åring ;) Jag måste ju tillstå att den verkar extremt bra, och utseendet är ju inte att klaga på!

Husse-vovve-mys

Husse är huvudmys-objektet i familjen

Han är faktiskt nästan som en korg, fast lite varmare och mysigare

Jag hör minsann att han han klagar till matte att han har ont i ryggen av att ha suttit helt still i en timme för att inte störa mig, men jag låtsas som ingenting!

lördag 16 januari 2010

Träff imorgon 17/1

Då kör vi igen! Om alla som sagt att de kommer imorgon verkligen kommer så blir vi jättemånga. Så kul. Hoppas nu inte att några kroknar för att det är lite dassigt väder. Hundarna ska ju ut ändå? Och här har ni massa sällskap och hundarna jättekul!
Sissimårrån!

tisdag 12 januari 2010

Whippetträff i blåst och kyla

Jag och Bengt trotsade vädrets makter i söndags och begav oss till Käglinge naturområde för att hundarna, som annars bara ligger under filtar och täcken, skulle tvingas röra lite på sig.
Vi valde den lummigaste och lägst belägna fårhagen och där gick vi varv efter varv för att tiden skulle gå :) Vi höll ut i nästan 1 ½ timme i alla fall!

Bella kom snällt på inkallningsträningen (vet inte om det hade något med de alldeles färska frolicen att göra ...)

Full fart!

Lisa tycker att det luktar så spännande överallt! Glömd är förra helgens kaninjakt som slutade i staketet!

De där kaninhålorna är trånga och grusiga så jag smutsade faktiskt ner pälsen lite... tur den går att ta av ;)

Ok, tänker Bella, de andra går med näsan i marken - kanske jag skulle pröva också?

Man får ju verkligen springa emellanåt för att hålla upp värmen!

Tjohooo, här kommer vi matte! Stackars Kenzo som har varit konvalescent ett tag var lite segare än vanligt. Utom när det gällde viriliteten då. Den var intakt, men han gillar Lisa bättre vilket lämnade Bella alldeles fri från påhopp! Skönt tyckte hon.

Var bara tvungen att ta en bild på Lisa när jag gick igår morse! Fast man är stor tjej så är älsklingsplatsen i den lilla lilla IKEA-korgen sedan valptiden!
På söndag kör vi igen! 12.00 Käglinge Naturområde! Det finns dåliga kläder i dåligt väder - och bra ... ta dem! :)