lördag 7 november 2009

Lisa tar sololicens i hundkapp

Idag var det SOL i Landskrona när Lisa skulle ta första steget mot en fullfjädrad kapplöpningshund - sin sololicens! Så skulle även Soya, och Ville skulle ta sin "riktiga" licens med andra hundar. (De klarade sig galant alla tre).
Idag fick vi lära oss massa nya moment, man skulle stå i kö för att väga och veterinärbesiktiga hunden. Det var en gummerad ramp som de skulle upp på. Gissa om Lisa såg förnärmad ut när veterinären frågade om hon kunde gå upp själv? Hallå, jag tränar agility! Detta är som "balansen", bara fyra gånger så bred!
Åsa Tapani var snäll och lånade ut sitt täcke nr 4 när hon såg att jag hade satt på Lisa detta Greyhoundtäcke som hon var rädd att hon skulle trassla in benen i . . .

Så här fullständigt avslappnad stod hon och väntade innan hon skulle springa, i fem sekunder ungefär, resten av tiden betedde hon sig som på LC, dvs närmre Cujo!

Åh vad det är roligt att springa fort fort

...sååå snabb

. . . så snabb. Trodde mamma och jag i alla fall. Tills hon frågade vad ett 550 m lopp skulle springas på - mellan 36 och 40 sekunder - berättade den initierade. Hmm 45 sekunder var ju inte jättesnabbt då, men det var KUUUUL! och det är huvudsaken!

Så här snyggt matchade är vi när Bella också har fått sitt nya täcke från Torshammarens! Snabbt och fantastiskt tillverkat sedan vi träffades förra lördagen, och levererat idag! Tack Yvonne för att vi kan vandra stolta, snygga och varma genom höststormarna!
"Appearence is everything" säger alltid matte :)
Och TACK snälla Hilding Ekelund som tagit alla de fina bilderna!

7 kommentarer:

 1. Grattis till licensen! R-tan hälsar: Om man springer FÖR fort hinner man ju inte njuta. Valborg hälsar: Att vara Cujo är halva nöjet. Det verkar med andra ord som om du har fattat, Lisa.

  SvaraRadera
 2. Häftiga bilder! Grattis!

  Hälsar,
  Pappa Silver

  SvaraRadera
 3. Grattis! En fråga från en som inte begriper nåt... varför har hon munkorg på sig?

  SvaraRadera
 4. Grattis Lisa till sololicensen!

  Hälsar Ville

  Vi ses på banan!

  SvaraRadera
 5. Grattis till licensen.. =) Blev det nu mycket mer shoppat på mässan?? Kram

  SvaraRadera
 6. Anna: Jag TROR att det är för att ingen del av en annan hund ska leta sig in en exalterad jagande konkurerande hunds mun när det är dags att fånga bytet i slutet! På LC får man inte släppa i naturen utan - ök med Naturvårdsverket.
  Sara: Inte mycket :) Jag har shoppat täcken för hela pengen senaste veckan... kommer snart bild på mysiga vintertäcken från Gotland.

  SvaraRadera