söndag 28 februari 2010

Härlig födelsedag!

Idag har jag haft en härlig födelsedag med en trevlig fest fram till morgonkvisten, sedan whippetkompisar på promenad och mat och goda kakor i familjens sköte.
Nu sitter jag på ett hotell i Norrköping men tänkte blogga lite innan jag går och lägger mig. Det blev ett par så himla gulliga bilder på Bella och Pimme idag!
Men först lite stilstudier :)

Här har tjejerna sportlov!

Bekvämt??

Nä men stopp! är det där MIN kudde?
Bekvämt? Definitivt!
Idag var de extremt välrastade gullehundarna, och de har verkligen mysigt tillsammans. Nu var Bella riktigt trött, men ville ändå dra nytta av Pimme! (OBS! storleksskillnaden på kulsyskonen!)

Men hur söt är hon? Gosar med brorsan! Men du kan ju faktiskt ligga STILL! Jag försöker sova. Dessutom är du rätt benig på ryggen!

Aha, ligger du där? Hade liiiite mycket fokus på benet!

Kolla den enorma storleksskillnaden! 18 kg Pimme och 11,5 kg Bella :D Könsprägel någon?

lördag 27 februari 2010

På melodifestivalen i Malmö Arena. Heja Pernilla! Riktig schlager!

Skickat från min Windows Mobile®-telefon.
C O N F I D E N T I A L I T Y N O T I C E

The content of this e-mail is intended solely for the use of the individual or entity to whom it is addressed.
If you have received this communication in error, be aware that forwarding it, copying it, or in any way disclosing its content to any other person, is strictly prohibited.
If you have received this communication in error, please notify the author by replying to this e-mail immediately.

lördag 13 februari 2010

Kaninjägare

Idag träffades vi igen några tappra whippetägare. Jag ska säga att jag är OERHÖRT tacksam över att jag har dem annars hade det INTE blivit någon lång härlig promenad för vare sig mig eller vovvarna idag! Fy vad jag bara ville sitta hemma och mysa i pyjamasen! Ska ju i ärlighetens namn säga att hundarna (läs Lisa) inte heller såg speciellt sugen ut!!
Men - vi hade ju lovat så vi åkte och mötte upp med Mikael och Higgins, Stefan och Ville och Magdalena och Cc.
Redan efter tio minuter, genast vi kom in i den stora av hagarna, så jagar de iväg efter ett tiotal kaniner som sätter iväg igenom staketet. Hack i häl har de Ville. Vi tittar på honom allihop för att se hur han ska stanna vid staketet - men nej! Han flyger över. Extremt trött på att bli retad av kaninerna som envisas med att smita ner i en av sina otaliga hålor!
En gapande Stefan fångade ganska snabbt in honom och vi gick vidare. Ett tag senare kommer vi förbi en grind i staketet som är öppen... Lisa och Higgins drar iväg som vinden efter några andra kaniner. Bella följde med ut genom staketet men tyckte att det nog var lite farligt och tittade på mig så henne kunde vi fånga in, de andra tog en längre stund men de kom av sig själv.
Tja, vi tar väl ett varv till?
Visst. Efter halva varvet så sticker både Higgins och Ville ut på andra sidan staketet och deras hussar pulsar efter.
Ja, undras om det inte kan vara jakthundar vi har?? Det verkade nästan så idag :D
Det var trötta hundar som kom hem i alla fall! och en svettig matte. Är ju skitjobbigt att pulsa i halvmeterdjup snö i en och en halv timme!

Imorgon blir det till att gå upp tidigt! Det är först funktionärsmöte och sedan Årsmöte i VKLC södra. Första genom tiderna! Ska bli kul! Alla ni som gillar LC kan ju gärna ta er dit till Tassemarken - nej, Tosteberga hette det visst... utanför Kristianstad imorgon kl 13!
Det är faktiskt Alla hjärtans dag imorgon! Så Happy Valentines Day kära vänner runt om i Whippet-Sverige!

söndag 7 februari 2010

forts Äckelhundar!

Idag är det söndag! Alltså har vi ett litet gäng träffats i Käglinge igen.
Vi var helt förundrade över var vi egentligen var någonstans. 10-50 cm snö, -2 och vindstilla... Ja inte Skåne i alla fall :) Vi travade runt Bella och Lisa och 4 killar, Kenzo, Higgins, Cc och Ville! Cc är ju väldigt glad för Bella och har svårt för att lämna henne ifred, men det blir bättre och bättre.
Efter att vi gått ett tag så kommer Lisa springande med en gammal kanin i munnen! Inte en kanin egentligen utan bara skinnet liksom! Usch! Hon hade ju värsta bytet som hon INTE släppte ifrån sig frivilligt! Mina Frolic förslog ju inte långt. :)
Higgins skulle minsann inte vara sämre utan kom stolt bärande med den fd kaninens bakben i munnen! Jösses vilka svin de är!!
Vi gick och diskuterade hundmat också! Jag funderar på Fodax som både Ville och Cc får och som deras ägare svär vid som superfoder!
Vad säger ni ute i Sverige? Är det bättre för hundarna? Jag är nästan såld efter Magdalenas argument men jag tar gärna emot alla synpunkter ni har för och emot. Alltså! Kommentera gärna!!

lördag 6 februari 2010

Äckelhundar!

Jag som har blivit en snö och kylaälskare plötsligt efter att ha varit en fanatisk motståndare får nog revidera min kärlek till snön. Det kan gömmas saker i snö!

Så fy sjutton vad mina små gosgrodor kan vara riktiga svin emellanåt!!
Bella höll på som bara den i en snödriva hela kvällen igår och ville inte komma in och satt bara och gnällde. Samma ställe var intressant!
Så nu när jag tittar ut så står hon på ett ställe och äter bajs medan Lisa står på det andra stället och tittar upp på mig - med en mussvans stickande ut ur munnen!!
Det är kallt att vara ute barfota denna årstiden men vad skulle jag göra. "LOSSSS" så både släppte sina "byten" Fyy för! Det var verkligen inte en hel och fin och "nydöd" mus heller, utan sargad och geggig. In och borsta tänderna på hundarna och sedan Dentastix.
Alltså Maria G sa att Whippetar var som hundar ute och katter inne! Inte tvärtom! :)