lördag 13 februari 2010

Kaninjägare

Idag träffades vi igen några tappra whippetägare. Jag ska säga att jag är OERHÖRT tacksam över att jag har dem annars hade det INTE blivit någon lång härlig promenad för vare sig mig eller vovvarna idag! Fy vad jag bara ville sitta hemma och mysa i pyjamasen! Ska ju i ärlighetens namn säga att hundarna (läs Lisa) inte heller såg speciellt sugen ut!!
Men - vi hade ju lovat så vi åkte och mötte upp med Mikael och Higgins, Stefan och Ville och Magdalena och Cc.
Redan efter tio minuter, genast vi kom in i den stora av hagarna, så jagar de iväg efter ett tiotal kaniner som sätter iväg igenom staketet. Hack i häl har de Ville. Vi tittar på honom allihop för att se hur han ska stanna vid staketet - men nej! Han flyger över. Extremt trött på att bli retad av kaninerna som envisas med att smita ner i en av sina otaliga hålor!
En gapande Stefan fångade ganska snabbt in honom och vi gick vidare. Ett tag senare kommer vi förbi en grind i staketet som är öppen... Lisa och Higgins drar iväg som vinden efter några andra kaniner. Bella följde med ut genom staketet men tyckte att det nog var lite farligt och tittade på mig så henne kunde vi fånga in, de andra tog en längre stund men de kom av sig själv.
Tja, vi tar väl ett varv till?
Visst. Efter halva varvet så sticker både Higgins och Ville ut på andra sidan staketet och deras hussar pulsar efter.
Ja, undras om det inte kan vara jakthundar vi har?? Det verkade nästan så idag :D
Det var trötta hundar som kom hem i alla fall! och en svettig matte. Är ju skitjobbigt att pulsa i halvmeterdjup snö i en och en halv timme!

Imorgon blir det till att gå upp tidigt! Det är först funktionärsmöte och sedan Årsmöte i VKLC södra. Första genom tiderna! Ska bli kul! Alla ni som gillar LC kan ju gärna ta er dit till Tassemarken - nej, Tosteberga hette det visst... utanför Kristianstad imorgon kl 13!
Det är faktiskt Alla hjärtans dag imorgon! Så Happy Valentines Day kära vänner runt om i Whippet-Sverige!

4 kommentarer:

 1. Vi ses imorgon! Hundarna verkar ju både ha haft kul och blivit välrastade?!!

  SvaraRadera
 2. Happy Valentines Day!//Nina & Amy

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Kikar in då och då på din blogg, kul att läsa om allt kul ni har.
  När vi åker till era breddgrader så är detta med kaniner bland det roligaste, speciellt för hundarna. Det finns ju kaniner överallt verkar det som. Hundarna upptäcker det snabbt, så på promenaderna jobbar deras falkögon till max.
  Hälsn från norr!

  SvaraRadera
 4. När jag skrev på min (häst)blogg att Soya jagade kaniner blev det ett ramaskri. Flera läsare tyckte jättesynd om kaninerna som blev stressade av jakten.
  För mig är det "naturens lag".....

  SvaraRadera