söndag 7 februari 2010

forts Äckelhundar!

Idag är det söndag! Alltså har vi ett litet gäng träffats i Käglinge igen.
Vi var helt förundrade över var vi egentligen var någonstans. 10-50 cm snö, -2 och vindstilla... Ja inte Skåne i alla fall :) Vi travade runt Bella och Lisa och 4 killar, Kenzo, Higgins, Cc och Ville! Cc är ju väldigt glad för Bella och har svårt för att lämna henne ifred, men det blir bättre och bättre.
Efter att vi gått ett tag så kommer Lisa springande med en gammal kanin i munnen! Inte en kanin egentligen utan bara skinnet liksom! Usch! Hon hade ju värsta bytet som hon INTE släppte ifrån sig frivilligt! Mina Frolic förslog ju inte långt. :)
Higgins skulle minsann inte vara sämre utan kom stolt bärande med den fd kaninens bakben i munnen! Jösses vilka svin de är!!
Vi gick och diskuterade hundmat också! Jag funderar på Fodax som både Ville och Cc får och som deras ägare svär vid som superfoder!
Vad säger ni ute i Sverige? Är det bättre för hundarna? Jag är nästan såld efter Magdalenas argument men jag tar gärna emot alla synpunkter ni har för och emot. Alltså! Kommentera gärna!!

10 kommentarer:

 1. De flesta på marknaden förekommande frysta köttfoder är nog bra. Hundarna mår oftast väldigt bra på det, älskar det naturligtvis, vissa kan man få passa med vikten...
  Jag slutade pga frysutrymme, har inte möjlighet att ha hemma stora mängder och har för långt till närmsta återförsäljare för att köpa små mängder ofta. Sen är det liiite knöligt när man är ute och reser med jyxen, och de vägrar äta bara torrfoder...Men vore det praktiskt möjligt för mig skulle jag gå tillbaks till ett köttfoder, helt klart!
  MVH Susanne och grabbarna i Mattmar

  SvaraRadera
 2. De som jag vet använder Fodax är helnöjda. Jag har också testat det, hundarna älskar det, men jag tycker det är lite väl stora förpackningar.
  Jag tycker Klass är lika bra, lite blötare, dock.
  Hade jag en stor frys, så skulle jag bara använda Fodax eller Klass. Det blir ju heller inte lika dyrt som med torrfoder, i alla fall inte som Robur, som jag köper.

  Hälsn,
  Mai

  SvaraRadera
 3. Jag hade inte vågat ge mina hundar fodax.
  Jag vet inte om du är inne nånting på vinthund.net men det jag läste där fick mig att inte vilja prova. R-tan o Valborg har ätit Bravo ett tag nu men vi är på jakt efter något annat för R-tan har blivit rund som en boll och tjock som ett troll.

  SvaraRadera
 4. Men Kacko vad menar du? Jag har precis blivit medlem på vinthund.net - jösses. Hittar inget negativt om färskfoder?! De talar om BARF och massa grejer - åhh, finns det en kurs i hundfoder!

  SvaraRadera
 5. Visst är det äckligt när de hittar gamla kadaver.. men har det med fodret att göra? Är inte tikar lite som grisar, att de äter allt de kommer över? Så har det varit med vänners tikar av andra raser i alla fall, men jag vet ingenting om hundar... :-). Mina grisar äter i alla fall allt som de kommer åt. Ha en bra vecka! KRam

  SvaraRadera
 6. Jag tror att någon hade hittat metall (?) i fodaxen som tydligen hade legat i denna kons mage vid slakten och slunkit med i maten, men jag förmodar att fodax har mer noggranna kontroller nu, Själv mosar jag alltid i vatten i alla fall, så Cc lär inte få metalldelar i magen.
  Sen har det varit klagomål på att varudeklarationen inte varit fullständig, men nu är den det :)
  Apropå frysutrymme så tar det ju ett fack. Hörde någon resonera så att "min hund ska ha mat för hundar om jag så ska hänga upp en frys i taket". Man kanske inte behöver gå dit, men nån liten poäng har h*n nog allt!

  SvaraRadera
 7. Tråden finns under fodersnack "Vilket färskfoder tycker ni är bäst av dessa två?" eller något liknande. Jag blev ganska avskräckt men det får man ju avgöra själv. För övrigt är jag väldigt positiv till fäskfoder :)

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Har använt Prima färsk foder till mina i många år, men det vart för dyrt att beställa hem. Så vi har provat oss fram, har provat Fodax (finns hela hönstår med klor i) och Klass, tyckte inte om dom. Använder nu Nordic och det är ett kanon foder, dom älskar det är bra i magar och fina i pälsarna, och det viktigaste av allt för oss, dom sätter fina muskler.

  SvaraRadera
 9. Tack snälla för kommentarer. Är Nordic ett torrfoder? Jösses vad svårt det är :)

  SvaraRadera
 10. Mina äter Bravo och jag tycker det är bra på alla vis, billigt, lätt att få tag på, styckfrysta lagom stora "burgare" som är lätta att tina och dom ÄLSKAR det. Sen ger jag frysta kycklingvingar att gnaga på som snacks (äckligt tycker jag, mums tycker Hassel och Janne) Sen får dom en liten giva torrfoder vid varje mål också (inte alltid lätt att ha Bravo med sig när man ska resa bort el liknande, så då tycker jag det är skönt att dom är vana vid någon annan mat, trist med hundar med dålig mage på resa :) Det är en jäkla djungel, jag skulle inte heller banga en kurs med HELT opartisk information om olika foder. Mina har varit testpiloter för en del och ätit det mesta med stor aptit och sett ut att må prima, det är ju så individuellt vad som funkar. Men bra med Svensktillverkat utan massa tillsatser resonerar jag, skönt också om dom inte skiter elefanthögar flera gånger per dag. Sen såklart viktigt att dom gillar maten och ser pigga och fina ut med sidenpäls, men det är ju Whippets!

  Vänligen Stina

  SvaraRadera