onsdag 4 augusti 2010

Gott och blandat

Nu var det ett tag sedan jag bloggade om hundarna men nu ska det bli en hel del hund. De ska berätta lite nu hur de har upplevt helgen och gårdagen. :)

I lördags hade vi besök av några vanliga ganska tråkiga vuxna och ett par väldigt små människor... de var inte som våra småmänniskor och deras kompisar utan ännu mindre och liksom - skrigigare, tog konstigt i oss också och var ganska hårdhänta också så de vuxna var där och stoppade med en gång. Denna lilla hette Elsa och Madeleine och Isabelle tyckte hon var såååå söt och lekte med henne och sprang och bar på henne.... sååååå märkvärdig var hon verklige inte.

Den här alldeles lilla kunde nog inte ens gå?!? Han hette Axel och skrek något alldeles förskräckligt mest hela tiden, utom här när han låg på Madeleines mage och chillade. Det verkade han gilla.

Han låg i vår korg!! Jag (Bella) tyckte ändå han luktade lite spännande och det fanns ju plats till mig också. Men lite kränkande var det att matte sprang och hämtade en filt och lade i korgen! Skulle det vara något fel på korgen som den var?
Sedan kom småmattarna ner men nån gammal grej som de kallade saccosäck ?!? Den såg läskig ut, och lät konstigt, men när den fick en fleecefilt på sig var den rätt skön att ligga på/i
...det tyckte tydligen den pyttelilla människan också? Vi pratade lite om det och kom fram till att små människor är egentligen hundar... fast lite sämre eftersom de inte kan gå... tänk själv, de kan inte prata med vanliga ord och ligger på alla våra ställen!

På söndagen sedan fick vi träffa Pimme och Runa och en kille som hette Mascot på Ring och samvaroträningen i Svaneholms slottspark. Det var varmt och skönt och en massa hundar. De flesta var jättefula och såg inte alls ut som vi! Såg en snygg Borzoi och ett par unga Saluki annars var det mest skräp

Matte fotar så Annelie håller: Mascot, Lisa, Bella och Runa (som f ö var otroligt gnällig för att Annelie höll på med Mascot - men seriöst ?! hur gnällig kan man bli bara för att matte är en bit bort...)

Gruppbild - helt meningslös, som ni ser är det ju bara en riktig hund där

Pimme och Mascot gillade varandra jättemycket. Annelie sa att de var på samma nivå? Bella busade också en del med dem. Jag (Lisa) tycker att de är urjobbiga!

Ser ut som att Runa tycker som jag

Rebecca verkade gilla Mascot

Maria kom med Javas valp som hon ska behålla, lilla Luna. Hon var tillräckligt liten för att inte vara störig! Isabelle och Matte ojade sig en massa och tyckte hon var så sööööööööt.

Nu är det tisdag och Matte packade ner munkorgar och sele och grejer i en väska så jag tror det ska göras något riktigt kul idag! Här sitter vi i Båstad och väntar medan matte skulle på toa. Det sades något om mat, och de åt, men vi fick minsann ingenting.

Utsikt i Båstad


Detta trädet hittade matte under en promenad när vi kommit till Halmstad. Hon tyckte det var fint men visste inte vad det var... såg lite ut som oliv??

Innan denna fikapausen som vi hade med någon annan människa så hade jag (Lisa) haft lite småroligt. Jag hade nästan fått en kille med skateboard att ramla efter ett utfall med tillhörande kraftfullt skall!! Dagens höjdpunkt så långt faktiskt! Jag lurade matte också genom att inte säga något förän han var precis jämsides! Tjohoo, bästa effekten ever! Hon blev jättearg? Sedan roade jag mig med att skälla på ALLA hundar i hela Halmstad! Det var fint väder också så det var många ute! Men vaddå, jag tyckte de hade taskig attityd! Blev lite irriterad på Bella också faktiskt som varje gång matte skällde på mig kom fram med sin lismande nuna som sa: Titta på mig matte! Jag är duktig och säger inte pip! Bra va? Hrmpf!

Denna fikan rättade til sig också för vi fick lite sån där supergo burkmat som ska vara bra när man ska springa!

Här sitter lilla jag (Bella) alldeles still och tittar på när de springer precis bredvid. Lisa och flera andra hundar beter sig så oerhört hysteriskt! Skriker och drar?!? Jag förstår det verkligen inte... jag får ju springa lika mycketutan att lägga så mycket energi på att skälla och dra! Den sparar jag till att springa med! Jag fick springa mina första whippetracelopp. Först ett par kortisar för att de sa att man kunde vara ovan vid grus efter gräs? Jag förstod ingenting, så är det ju på stränderna både i Lomma och Skanör, men visst. Det var flera som sa att de var så förvånade över att jag sprang eftersom jag var så lugn - men jag var jätteuppspelt - inuti. Sedan fick jag springa ett helt lopp medan buren var öppen fram. Matte sa att jag skulle stå där när hon tog av mig kopplet och höl ett par fingrar i midjan på mig, sedan började trasan röra sig och Matte släppte, då sprang jag jättefort och alldeles spikrakt efter trasan hela vägen. Det var jätteroligt så jag var superexalterad när jag kom frem till den och tog den i munnen en gång och viftade en gång på svansen!

Matte kallar Lisa för Cujo när det är trasor inblandade?!? Den hunden har jag aldrig träffat tror jag?

Isabelle skulle ta en bild på mig när jag sprang, men det blev inte tid till det eftersom hon skulle fånga också så hon tog en fin huvudbild istället.

Lisa flåsar så eftersom hon hetsar upp sig så! Tänk att hon inte fattar det.

Här kommer en film på Lisas första lopp.
Sedan fick hon springa med en annan hund, det gick också jättebra så han som var chef där sa att hon skulle springa ett provlopp till med en hund på varje sida, sedan kunde hon ta licens i WR också. Faktiskt fick vi en fin skinnmunkorg. Ingen av oss tyckte att den var speciellt skön, men det glömmer man ju när man springer!
Imorgon blir det mer skoj. Tjohoo, LC-träning i Sjöbo. Då får vi träffa massa kompisar igen! och springa, springa, springa!
På söndag ska vi ha första whippetträffen efter sommaren också. Det ska bli roligt, kanske är det nya kompisar som kommer då också. Vi ska vara i Lomma på Hundstranden. Där har vi varit förr och det var superkul!!

3 kommentarer:

 1. Härlig uppdatering!
  Fina Bella som gör allt en whippet ska men är så lugn när det kommer till trasor! Och Lisa som är som Lisa är, kan så väl se minen när killen nästan ramlar och munnen som nästan ramlar av matte...
  Och Runa hälsar aqtt med så många konstiga hudnar runt om kring så var hon allt orolig att hon skulle bli kidnappad av Jesper eftersom hon var den finaste hunden där och hon har redan fostrat en matte oc husse hon orkar inte börja om faktiskt!

  SvaraRadera
 2. Munnen inte så mycket, men armen! 200 kg ryck rakt i sidled :) Lite beredd är jag ju alltid, men hon brukar ju börja skälla mycket tidigare. Ja jösses. Men en härlig dag hade vi över lag!

  SvaraRadera
 3. Underbara Bella - är hon egentligen en liten, snabb och otroligt söt ko? Härligt att se att hundisarna har det bra. Ses om några veckor! Kram från oss tre

  SvaraRadera