söndag 15 augusti 2010

De senaste dagarna; Mys, LC-träning och stranden

Sådär ja, lite att skriva idag igen. Det har ju varit OTROLIGT mycket regn här nere! Torsdag och lördag har det regnat och åskat GALET mycket! Fredag hade vi gäster här, varmt och skönt och vi satt ute till halv ett utan att frysa. Igår hade jag ett par väninnor här på videokväll - perfekt med regn (nå, Per som var ute hela dagen, rally på em och konsert på kvällen hade nog önskat att det inte regnat FULLT så mycket...)

Men hundarna är ju förhållandevis oberörda av regnet - men Lisa gillar inte åska - då går hon ut och lägger sig i tvättstugan på favoritplatsen under bänken. Men denna kvällen myste de i soffan!

Om du tvättar min mungipa....

....så tvättar jag ditt öga!

I torsdags hade vi LC-träning igen. Bella skulle prova att springa själv - och det gjorde hon med den äran. T o m dödade trasan en lång stund!!

Men det roligaste med denna träningen var nog ändå alla andra hundar av olika raser som var på besök. Hade vi räknat samman alla hundar där så tror jag det var fler som INTE var vinthundar. Basset, tax, dvärgschnauzer, softy - bara för att nämna några!

Här kommer Bella i full galopp! Trasan var fullständigt indränkt i koskit - det kan ha ökat attraktionskraften! Koskiten ja.
Jag hade kört hemifrån utan koppel! Rookie mistake! Brukar ha lite extrakoppel i bilen - nej, ingenting. Det ösregnade när jag skulle ta ut hundarna i bilen så jag fick för bråttom. Lisas fina sele hade jag fått med dock...
Så jag fick väl låna ihop lite grejer, ett grimskaft här och ett fullständigt koppel där :) (Tack Bengt och Siwi för lånet!) Ja, det var ju det... När Lisa skulle springa tog jag av grimskaftet och tog Kenzos skinnkoppel på, skönare när hon drar så grymt. När vi så skulle starta så slängde jag bort sele och koppel en bra bit - allt för hundarnas säkerhet. Var landade det? I en koblaja förstås! Inte heller någon liten intorkad sak utan en i allra högsta grad färsk och nybajsad!
Så detta kopplet som Bella har här fick saneras med hjälp av våtservetter. Hoppas det blev OK? :)

Idag var vi hemma hos mig och hade planeringsmöte inför vårt prov vid Skottorps slott i oktober. Jättetrevligt och bra. Det var mulet varmt och kvalmigt innan de kom så vi satte upp tält för säkerhets skull. Det var bra för regnet höll sig borta! Det blev t o m så bra väder så att jag, Annelie och Kacko tog våra 7 tjejer och åkte ner till Skanör!


Eira måste trycka till Bella - nu var det ju ett tag sedan de träffades och dessutom är Eira skendräktig. Men inte bara det - hon är dessutom inmätt till rätt höjd för att kunna tävla om CACIL och sedemera EM - heja heja.

Lisa undrar om den förbaskade pinnen kommer någon gång det är inte SÅÅÅ varmt i vattnet!

Kacko, Annelie och några av hundarna

Annelie. Himla människa blir alltid så bra på bild! ;) *avundsjuk*

Hallå, gänget, tror det vankas godis - kom igen!

Jodå, här kom alla med på samma bild (även om Eira syns väldigt dåligt bakom Runa) Från vänster: R-tan och Valborg (jag har idag lärt mig att skilja på dem live - inte på bild), Saga, Bella, Lisa, Runa och Eira

2 kommentarer:

 1. Halloj!
  Underbara beach-bilder!
  Mindre underbart med koskit både här o där... finns fördelar med rundbana! ;p
  Ha d gött! =)
  /Katja & 08:a grabbarna

  SvaraRadera
 2. Underbara strandbilder! Jag får ladda över mina på datorn idag, håll tummarna för att det inte åskar! Och jag blir inte alltid bra på bild, men ler man så är chansen större i alla fall ;-) Jättetrevligt möte, kul att vi kunde vara hemma hos dig och vilket mysigt väder det blev! KRAAAAAM

  SvaraRadera