torsdag 17 juni 2010

Tonåringar är en egen art tror jag...

Art: Tonåringar, finns inte i några speciella raser utan verkar vara likadana över hela världen. Tonåring kan faktiskt vara ett förvillande artnamn då det indikerar att individen bör vara mellan treton och nitton också då det finns exemplar som redan i tio-års-åldern uppvisar tydliga symtom på transformation från en annan art som brukar kallas "barn" (speciellt hos det kvinnliga könet).

Utseende: Kan vara till förvillelse lika människor, finns av både manligt och kvinnligt kön.
De kännetecknas ofta på sin något hängande hållning och uttryckslösa blick (det finns undantag som då blir ännu svårare att identifiera). Eventuellt återfinns ett ansikte bakom en lugg (finns även här undantag som gör dem svåridentifierade). Ett tydligt kännetecken är också en aura av konstant trötthet och ointresse.

Kännetecken för övrigt: De återfinns alltid klamrandes fast vid en mobiltelefon. Skulle den i ett par sekunder vara utom räckhåll får de lätt något desperat i blicken. De har sneakers (läs: Converse) på fötterna eller möjligtvis alldeles för högklackade skor (även här speciellt hos de av kvinnligt kön). En kategori ses ofta med mopeder. En del (kvinnor igen) har ofta glömt klädesplagg. En alldeles för kort tröja följs av leggings eller strumpbyxor, ibland med oförklarliga gummiband runt fotlederna. Det har även de manliga tonåringarna från tid till annan, gärna till alldeles för stora träningsbyxor.

En tonårings hjärna: Tonåringar brukar hävda med bestämdhet att de faktiskt har en hjärna som inte i allför stor grad avviker från Människans. Detta är ett ämne för ständig diskussion om vilket de lärda (arten: Föräldrar) understundom har olika uppfattning. Otvistiga faktum torde ändå vara att Tonåringarna i högre utsträckning än Människan inte har uppnått riktigt samma minneskapacitet (t ex kan ett önskemål om att undanröja diverse Tonåringen tillhörande persedlar behöva upprepas ett ansträngande antal gånger) samt att deras känsla för rimlighet och proportioner ännu inte utvecklats till fullständig mognad. Detta kan ta sig uttryck i att en Tonåring t ex kan anklaga Föräldern för något som i andra sammanhang skulle vara fullständigt självklart ålåg Tonåringens ansvarsområde!
Ansvar är ett annat område som har en utvecklingspotential. Uttrycket ansvar är för vissa Tonåringar ett fullständigt okänt begrepp medan det hos andra är tämligen välutvecklat, även detta kan leda till förvirring i artbestämningen. Dock kan nog alla vara eniga om att Ansvar är ett prioriterat utvecklingsområde.

Humör: En tonårings humör är konstant växlande. Från tillstånd av euforisk kärleksfullhet till nattsvart depression någon minut senare. Denna känslomässiga berg-och-dalbana kan vara något omtumlande och illamående-framkallande hos arten Föräldrar. Dock har forskning visat att arten Föräldrar uppvisar likartade symtom under tiden de interagerar nära med Tonåringarna. Detta bidrar till att förstärka symtomen och är ine att rekommendera för husfridens skull. Ett mer stoiskt och jovialiskt bemötande tenderar att trubba av de värsta toppar och dalar.

Ja, ni som eventuellt har orkat läsa hela detta inlägg tror förmodligen inte att jag är klok, men just nu känns det som jag åker Tonårings-Virvelvinden och är konstant spyfärdig så jag var bara tvungen att skriva av mig lite! Tycker du någonting så upskattar jag FÖRSTÅS som vanligt att du kommenterar! :)

5 kommentarer:

 1. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!! Så j*kla bra!!! :D

  SvaraRadera
 2. Ha ha, fråga Maria G hur det var med tjejerna där en sommar, Julia tonåring sedan en tid och Johanna på g eller nybliven...jösses! Här har det varit rätt ok ändå. Vad jag reagerade på var hur dramatiskt allt var-suck...

  Susanne

  SvaraRadera
 3. Ja du Susanne, 2 flickor skojar man inte bort. Den yngsta fyller 13 på tisdag och den stora blir 16 i augusti... Dramatik är bara mellannamnet, som för 3 sekunder sedan då Isabelle dundrade ur huset vrålande att vi inte brydde oss om någonting HON ville och att hon VISST ville sova i tält inatt... Pust

  SvaraRadera
 4. Ja tack och lov växer det bort... ;)

  SvaraRadera
 5. Otroligt bra skrivet, här är det ju en 16-åring och en 13 åring också men det är grabbar, kanske är de lugnare, men jag förbereder mig för Linnéas tonåringstid hon är ju 10 år än så länge. De är underbara och hemska.
  MVH Mia

  SvaraRadera