söndag 7 augusti 2011

Lisa på Whippetrace

Det är fantastiskt med Whippet. Man kan verkligen aktivera sig på många olika sätt med sina hundar. LC och rundbana som är för alla vinthundar och sedan har vi whippetrace - som bara är för oss!
Det som är extra kul med whippetrace (speciellt för oss med "sniglar" :)) är att alla hundar uppmärksammas. De har finaler för alla, och alla hundar går därifrån med något!
Alla hundar springer två försöksheat. Tiderna slås sedan ihop och baserat på totala tiden placeras man i finalheat, så många som det finns deltagande hundar.
Det är självklart inte så att man lurar sig att tro att man har en "snabb" hund för att hon vinner G-final (A-H) MEN jag tror att det finns en psykologisk vinst för hunden. Lisa som i och för sig aldrig verkar speciellt brydd av att hon inte är först på rundbanan, hade här en chans att VINNA sin final. Skoj för henne - och ett väldigt tydligt bevis på att hon verkligen inte bryr sig om de andra hundarna eller någonting annat än trasan :)
Nå, hon har ju tävlat ganska mycket i LC, med stor framgång, och aldrig på rundbana trots att hon har licens (eftersom det tyvärr inte är tillräckligt många med "utställningshundar"/långsamma kapphundar som springer rundbana - och alltså blir det för ojämnt). Nu var det dags att ta licens i whippetrace!
Tyvärr är det nästan 20 mil till banan i Haverdal och drygt 20 mil till banan i Asarum så det går inte att träna/tävla så mycket som önskat.
För att få licens i WR så deltar man i 2 tävlingar på hemma- och bortabana efter det att hunden är bedömd "färdig" på hemmabanan.
Så, igår for vi iväg tidigt som 17 (ovant efter att ha haft semester så länge) för att Lisa skulle springa i sin första WR-tävling på hemmabanan Halmstad/Haverdal. Jag fick faktiskt med mig Per som annars inte tycker att hundaktiviteter är det roligaste sättet att tillbringa helgen MEN jag behövde hjälp och han ställde upp som den gode make han är!

Här står vi och väntar på veterinärbesiktningen i det FANTASTISKA väder som Haverdal idag bjöd på! Lagom varmt, 22-24 grader, och ganska mycket vind, lite moln, mycket sol!

Här står Bengt med sina hundar och på bilden ovan Åsa och Mia. Det går inte att komma ifrån att den största anledningen till att jag sysslar med aktiviteter för hundarna är de trevliga människorna. Hur välgörande aktiviterna än är för hundarna så hade jag aldrig lagt så mycket tid och pengar på deras aktiviteter om jag inte hade tyckt att det gav även mig något.

Här är en som i alla fall lagrar energi till finalerna :)

Så hamnade vi då rakt in i prisutdelningen. Det var väldigt mycket att göra hela dagen och spring och fix så jag fotade väldigt sparsamt... Men för er som inte varit på en WR-bana så ser den ut så här. Vid personerna är målgången och 137 m längre bort ligger startboxarna som är 4 till antalet.

... och så landar trasan och hundarna i en sådan här lång grusbunker.

Här till höger ser vi Mia Kristoffersson med dagens snabbaste tik Wheezy Winds Hembra som jag TROR sprang distansen på 9.24 i finalen. Grattis till en duktig hund och vad det visade sig en mycket trevlig matte som jag hade skrämmande mycket gemensamt med.

Här har vi dagens snabbaste hane Ghan Buri Ghan´s Moon Quake Shake (säg det fort flera gånger ;-)) som vann A-finalen för hanar på fantastiska tiden 8.97.

Här har Per lyckats få med mig på ett kort - kändes inte nödvändigt, men ni får i alla fall en uppfattning av hur mycket folk det var. Det var 70 anmälda hundar vilket tydligen var mycket, och hela 29 hundar sprang för sina licenser! Kul med återväxt i sporten och jag hoppas verkligen att vi med lite långsammare hundar också satsar på detta.

Här kommer bilder på lite olika finaler, har inte koll på vilka men här är Trillik (Åsa och Robert) vinanre i sin final i alla fall.Så kommer då Lisas final :-) Per tog bara ett kort på alla där både jag och Lisa ser helt knasiga ut :) Etta i G-final! Första WR-resultat som ger mersmak och leder till en tur till Asarums WR-tävling 20/8 :)

Men här står hon fint :) Duktiga tjejen som hade jätteroligt hela dagen! Gav mig en liten friktionsskada i handen efter att ha flugit iväg efter haren då jag trodde de slutat för dagen :-/
Vi fick ila iväg för att hinna hem till Malmö och kvällens konsert (Europe/Takida) som vi skulle på med Rebecca och Jesper. Vi hann, men det var inte mer heller :)

Här ser ni den gamle idolen Joey Tempest. De var bra - Europe. Det såg ut som om de verkligen hade roligt, det tycker jag alltid är den största behållningen med konserter!! Joey är jämnårig med oss och jag tror att "farbror" var lite trött efter att ha hoppat runt där en timme :-)). Jag var i ärlighetens namn ganska trött efter att ha gått upp tidigt och varit ute hela dagen och lyckats bli ganska bränd trots att jag faktiskt hade ganska bra färg sedan innan...

...så jag och Rebecca tillbringade den mesta tiden (som gick när inte himlen öppnade sig) utomhus och andades lite syre, för det var det ont om i tältet! Bra och trevlig.
Det skulle man ju kunna förledas att tro var avslutningen på en lång, trevlig och intensiv dag, men icke. När vi kom hem så hade släktingarna i huset bara kommit till osten och hade tårtan kvar så vi kunde få lite god förtäring och ytterligare samkväm som avslutning.
Det var en helt vanlig lördag i mitt liv :-D

5 kommentarer:

 1. Ser verkligen roligt och soligt ut på WR-tävlingen, grattis igen till Lisas vinst i G-finalen. :) Jag och Java hakar på så fort hon har tränat startbur. Egentligen har jag närmare till Asarum, så jag ska kolla om de har någon träning jag kan åka på. Jag snor dina bilder till min blogg - tack! ;)) Jättekul med Europe och Takida, jag var på 3 Europekonserter på 80-talet innan de slog igenom ordentligt, första konserten var på Folkets Hus i Östersund, vilket säger något som storleken på publiken då... ;))
  //Maria

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk dag! Otroligt många roliga och spännande saker med trevliga människor och näjda hundar. Men att du orkar jag orkade ju knappt läsa ;-) Nej skämt åsido blir jag bara frisk igen så vet jag ju hur mitt liv också ser ut...
  stor kram och tack för att du orkar blogga!

  SvaraRadera
 3. Tack snälla ni för kommentarer! Tack Maria för att du skrev om händelsen på din blogg :) och de har träningar i Asarum på onsdagkvällar. Kolla deras blogg som jag numera länkar till.
  Kära Annelie, hoppas verkligen att du blir bra snart! Vi ses på fredag! Du får höra av dig innan om tid och så :)

  SvaraRadera
 4. Hej där nere i söder!
  GRATTIS till vinsten, så kul!
  Hälsningar från norr!

  SvaraRadera
 5. Tack Linnea! Hoppas att ni har en bra säsong i norr också :-)

  SvaraRadera