söndag 14 augusti 2011

En händelserik helg!

I fredags kom Annelie och Mathias med Iskra och Iskall som vi ska passa i helgen medan de ska till Ronneby och roa sig på utställning.

Det finns en stor matta och ett bord att busa under

...inte det lättaste att fotografera valpar

Man kan leka följa John (Bella) ...

...och bestiga berg för att komma åt de saftiga trädkronorna...

...eller bara titta ut över domänerna.

Sedan blir man trött och då är det mysigt att sova tillsammans i fluffotöljen!

Isabelles kompis på besök. Hon har ingen egen hund :-) Här: 4

Jag heter Källornas Iskall och är världens sötaste lille kille!

Jag heter Iskra och saknar min matte Annelie lite fast jag har det rätt bra här :)

Nu är Madeleine uppe och gör frukost, undras om hon tappar något?

Kolla svansarna - är det katter? :-)

Idag fick vi följa med på whippetträff, det var 6 stora whippets, en Galgo och 2 Saluki. Spännande, men vi fick inte springa med dem för Jeanette är mesig!





Efter 1,5 timme där var vi rejält trötta.

Jag orkade INTE gå in själv. Tur att Hilding kom!

...och att Mirjam kom så att Isse också fick sova gott...

Lisa och Bella var också lite trötta (kan t o m få plats i en bebiskorg)

...och så här jobbigt hade vi det när husse och matte kom!

Ja det var denna helgen det. Imorgon börjar jag jobba!
Det ska bli skönt för hjärnan har verkligen haft semester i fem veckor och känns mest som sörja :-) Dessutom har semestern varit så helt avkopplande som jag hade önskat mig! Jag har haft sådan grym "hemmaabstinens" nästan hela året så att det har varit så skönt att bara vara hemma, pyssla, umgås med vänner, spela spel med barnen, titta på TV en hel dag, läsa böcker.
Vädret har jag faktiskt inte heller tyckt var så dåligt (även om det kan vara att sticka ut hakan). Klart att augusti kunde varit bättre och att jag tycker det är lite trist att det är höst i augusti, menmen, inget att göra åt. Det enda jag kan göra något åt det är hur jag väljer att förhålla mig till vädret! Och jag väljer att inte låta det påverka mig.
Min kusins bästa vän dog av cancer i magen i torsdags, 42 år. En annan vän kämpar mot en hjärntumör, 42 år. Det finns sannerligen värre saker än regn.
Och imorgon har jag privilegiet att få gå till ett arbete jag älskar. Jag är sannerligen lyckligt lottad och enormt tacksam.
Nu är det nog dags att försöka vända tillbaka dygnsrytmen!

8 kommentarer:

  1. Haha!
    Vilka underbara bilder! =)
    Speciellt den på tjejkompisen i soffan med 4 whippar lite överallt! ♥ :D
    Ni måste ha haft full rulle i helgen.

    Har ju glömt att gratulera till Lisas G-finalvinst på WR. GRATTIS!
    Eventuellt så kommer vi att prova på denna gren med våra sniglar i höst.
    Ha d gött!
    /Katja & Co

    SvaraRadera
  2. Tack! Gör det! Det var faktiskt jätteroligt. Ska till Karlshamn för andra tävlingen på lördag. Spännande :-) Du jag funderar lite på din backträning. Du verkar så superseriös med träning och stretching etc. Jag blir så imponerad. Har dåligt med kullar här bara, och dåligt med ork i gamla matte... :-) Hoppas träffas på WR-tävlingar framöver då!

    SvaraRadera
  3. Haha, nja så superseriöst är d väl inte. Jag e miljöskadad kanske... ;p
    Men jag vet ju hur sned-musklade de är, var deras skador/ojämnheter sitter, var/hur de överbelastar/överkompenserar och jag kan någorlunda mäta mig till när de inte är ojämna längre, för det syns ju inte - sen bara att kämpa på tills de är raka. & resten är uppbyggnad/styrketräning, underhåll & skadeförebyggande. & för att kunna rikta träningen mot en specifik muskel/muskelgrupp behövs en backe (att skråa i) som är d enklaste sättet då de inte kan komma undan o fortsätta avlasta vad som är svagare/mindre.

    Lycka till i Karlshamn då! Håller tummarna för fler framgångar. =)

    Hojta till om du har vägarna förbi Träsket här uppe å vill träffas nån dag... oavsett om du har whipporna med lr inte.

    SvaraRadera
  4. Härliga bilder, speciellt fin är den Iskra och Iskall sitter på solsängen. Iskall växer så det knakar ser det ut som. :)
    Jag tycker inte heller vädret har varit så dåligt, bortsett från regnet nu i augusti. Men i juli när jag hade semester hade jag sol 75% av tiden och varmt är det ju alltid i Skåne, oavsett väder. :) //Maria G

    Ps, vad var det för blå whipp med på träffen? Var det Watson?

    SvaraRadera
  5. Kul att du bloggat lite, jag orkar inte göra så mycket åt min hemsida, fb tar ju sin tid =) Fina bilder på vovvarna. Vi har haft en toppensommar här uppe. Gotland var inte så tokigt heller, men nu grinar vädergudarna rejält, just nu gör det ingenting vi är rätt trötta efter semester och lång resa hem. Kul med whippetrace det skulle jag så gärna vilja pröva men nu är mina gubbar gamla.
    MVH Mia i Jämtland

    SvaraRadera
  6. Jeanette...man kan inte jämföra vädret (regn) med cancer, lika lite som man kan jämföra global uppvärming med cancer. Dåligt väder är mer än några personers förstörda semesterväder. De förstör bönders levebröd, stora summor som går till spillo och grödor som blir just ingenting. Folk får sina källare översvämmade och sina tillhörigheter förstörda. Vägar översvämmas med (döds)olyckor som följd. Jag kan inte med 100% säkerhet säja att sommarens överdrivna regn beror på klimatförändringar, men OM det är så, påverkas vi ALLA av detta, vare sig vi är friska eller sjuka. Bara min syn på saken :)

    SvaraRadera
  7. vet inte om det blev samma kommentar flera ggr, för hade lite problem att logga in och skicka, men då får du radera övriga!

    SvaraRadera
  8. Jo det kan jag, och gör jag! Det är ett av de sätt på vilket jag sätter saker och ting i perspektiv. Tycker att en översvämmad källare väger lätt, likaså en bortregnad skörd. Men det är skönt att vi får tycka olika! Det är också ett privilegium! Tack för synpunkter :-)

    SvaraRadera