torsdag 7 juli 2011

Inget nytt under solen - egentligen

Men det är klart. Det händer ju saker hela tiden som jag bara har tyckt var för bagatellartade för att skriva om, eller helt enkelt för lika sådant som jag skrivit om innan - t ex bilder från whippetträffarna.
Nåväl, den största anledningen till att jag inte har bloggat så mycket är nog att det är så tråkigt att inte få kommentarer! Jag vet att även bloggare som har tiotusentals läsare får jättefå kommentarer, men på något sätt känns det mer stimulerande med Facebook där jag får omedelbar respons. Men, det är olika media, jag vet.
Jag kan ju ge eventuella läsare av bloggen lite uppdatering om det är någon som jag inte är facebookvän med :-)

Per har börjat sin semester denna veckan, jag börjar imorgon! Ska bli otroligt skönt att vara helt ledig utan några speciella måsten i fem veckor!
Jag har inhandlat en hög med böcker inför sommaren. De ska läsas antingen i solstolen, på stranden eller i soffan beroende på väder. Jag är helt inne i Hamiltonböckerna nu. Sent uppvaknad efter att ha tagit avstånd från Guillous böcker, och håller på med "Den Hedervärde Mördaren" nu. Förutom dem så har jag köpt en som heter "Igelkottens elegans" som ska vara jättebra. Har dessutom hört att en som heter "Kafkas strand" av en japansk författare ska vara toppen. Någon som har läst den?

Det enda vi har planerat för sommaren är att åka till Stockholmstrakten på hundutställningar i Vilsta och Västerås. Har anmält oss till grillkvällen i Vilsta och det ska bli roligt att få umgås med trevliga whippetmänniskor. På fredagen ska både Lisa och Bella ställas. Efter det ska vi semestra lite i Stockholm några dagar, där jag hoppas att kunna träffa några andra whippetkompisar.
På söndagen ska jag och hundarna till Västerås men där ska bara Bella ställas. Familjen slipper så jag behöver förmodligen lite hjälp, men det brukar ju inte vara några problem i vinthundskretsar!
Min tanke var att ta LC-tävlingen i Norberg på vägen hem för att avsluta hund-semestern. Perfekt kröning på något vis, med Lisas tredje cert ;-)) men så gick hon ju och stukade tån i Kristi himmelsfärdshelgen så jag avanmälde. Synd för det är ju så rasande kul, men vi får satsa på Kode i väst istället, och så klart vår egen tävling.
Jag visste att hon skulle löpa i juli så jag har gått och hoppats lite på att hon skulle löpa precis till LC-tävlingen så att jag inte hade behövt reta mig, men såklart började hon i söndags så att hon kommer att vara färdiglöpt tills dess. Men då vet ni med hanhundarna i söndags på träffen att det fanns en extremt rimlig anledning till att allihop satt som plåster i rumpan på henne :-)
På tal om hennes tå så håller jag den fortfarande tejpad vid promenader och spring, ja faktiskt för det mesta utom på natten när jag vet att hon är lugn. Hon haltar ingenting så länge hon är tejpad, jag har ännu inte vågat testa utan, det är fem veckor sedan nu... dock ser jag att den fortfarande är svullen i leden.
För övrigt så är allt bra med alla. Vi hade en fantastisk långhelg i Paris från midsommarafton till måndagen. Var galet varmt med 37 grader där söndagen och måndagen. Fantastiskt vacker och härlig stad! Men LIIITE jobbigt när det var så tokvarmt.
Jag återkommer med ojämna mellanrum! :-))


4 kommentarer:

 1. du hade ju visst en massa att skriva om! :) jag tycker att det generellt har blivit sämre med bloggandet bland whippetmänniskor. det är nog facebook som har tagit över. den ömsesidiga kommunikationen har blivit sämre i bloggarna. jag själv tycker att det är tråkigt när man skriver en kommentar och så svarar inte bloggaren tillbaka. på något sätt tycker jag att det är en del av poängen med bloggar, att man som bloggare kommenterar kommentarerna! :) vi ska inte heller till norberg. nietzsche, som blev svensk lc-champion i söderhamn, är för hög för att kunna bli internationell champion. men vi kommer att ses i vilsta och på lövudden! kul! jag ska också till köping! jag passar på när vi ändå är i skinnskatteberg, hos anttis föräldrar.

  SvaraRadera
 2. Nu har mina kit kommit och jag vill gå på kurs! De var nog för de redan invigda för jag tycker att de tar väldigt mycket för givet. Kan du göra flätor med fyra trådar?
  Kafka på stranden av murakami har jag läst. Märklig bok men jag gillade den. Verkligen. Har läst en annan bok av samma författare som också var bra men jag har glömt vad den heter. Jag har dock inte vaknat än vad gäller Guillou...

  SvaraRadera
 3. Du har så rätt Susanne. Det är vitsen och det roligaste. Men för nu nöjer jag med två riktigt härliga innehållsrika kommentarer :) Det ska dessutom bli otroligt roligt att träffa många av whippetfacebookkompisarna som jag aldrig ens sett. Så vi ses där!
  Kacko - så kul! Ja, vi gör fyrflätor på löpande band här, det lär jag dig i ett huj. Har dessutom tillverkat brädorna att sätta fast dem i :)
  Vi har ingenting bokat på dagtid hela veckan fram. Har du semester? Vi kan väl bara ta en molnig dag så ringer du och kommer! (Barnen blir överlyckliga över att få träffa Herr Kylling igen då :-)) Kram på er båda kära kommentatörer!

  SvaraRadera
 4. Håller med! Det är tråkigt när folk inte lämnar en kommentar, inte ens ibland. Och ännu tråkigare är att folk inte uppar varken hemsidor eller bloggar längre sedan FB kom och det tycker jag är synd! Jag använder min blogg som en "dagbok" och det är roligt att gå tillbaka och titta på gamla inlägg, något som FB aldrig kommer uppfylla. Kommentera mera! Å JO du hade ju massor att skriva om :)

  SvaraRadera