söndag 15 maj 2011

Helgen - Valpmys, Cesar Millan och Whippetträff

Detta har varit en mysig och avkopplande helg. Igår var jag med Per och Madeleine valpvakter hos Annelie. Riktigt jobbigt ;-) (bilder på facebook).
Igårkväll var jag och en väninna på Cesar Millan på Malmö Arena. Det var en härlig show. Väldigt amerikansk :-) Cesars gulliga son var också med.
Ja, ett litet inlägg i Cesar-debatten kan kanske vara på sin plats? Jag blir så obegripligt trött på alla pretentiösa besservissers som ska anklaga någon här eller förfasa sig över någon där.
Visst finns det många hundtränare jag inte håller med, och de flesta har jag sett inom ramen för Brukshundklubben eller andra accepterade svenska organisationer.
Om Cesar tycker jag så här. Det verkar vara en människa som bryr sig genuint mycket om hundar. Angående olika tekniker som används av olika specialister så är det väl ingen som tycker att ALLT är bra som någon specifik använder? Bör man inte alltid använda sitt eget sunda förnuft för att tillämpa i de delar som man tycker passar en själv, ens specifika hund och sina erfarenheter vid varje given tid?
Gäller samma med alla proffstyckare tycker jag - politiker, miljödebattörer, företagsledare, tidningar, bloggare OCH hundtränare. Inget konstigt med det! Jag gillar Cesar!

Idag var vi på träff i Käglinge. Tydligen sista helgen vi kunde vara i stora hagen - imorgon kommer fåren, men då får vi vara i någon av de andra tre hagarna, eller alla tre :)
10 whippar, en Saluki (Sally) och en dvärgschnauzer (Sture) var det idag! Jenny med Nokia, Leo och Mascot, Magdalena med Cc och Khaki, Sara och Tommy med Ozzy, Jonatan med Lili, Jaqueline med Patches och jag och mina tjejer. Tack snälla ni! Kul att umgås igen!


Haha, Lili hade nyligen löpt och hon lämnar ogärna Jonatan, så vart de gick hade de en svans med hanar. Till Bellas glädje. Men Lisa hade en 11 år gammal dvärgschnauzer som uppvaktade henne. Bella vill helst gå bredvid mig sedan vi kom tillbaka nu efter hennes andra löp? Lite konstigt tycker jag. Någon som kan tipsa om det? Hon verkar tycka det är jobbigt när det blir för många som kommer rusande, hon har ju legat först innan...

Vi var några som stannade kvar och fikade, det gick från strilande regn till strålande sol under promenaden :-)


Då var det bara fem hundar kvar och Bella kunde lägga sig i lugn och ro och tugga på en egenstulen pinne! (Barnen tycker att hon ser ut som en tiger!)

1 kommentar:

  1. Härliga bilder från whippetpromenaden. Jag ska kanske ta mig ut en dag när bapparna blivit lite större ihop med Runa. Hon tycker ju att det är lite för lite ljus på henne nuförtiden (diva som hon är).
    Hade också velat se Ceasar Milan han intresserar mig som fenomen och jag tar till mig av det han gör som jag gillar och skiter i resten =)

    Tack till världens bästa valpvakter!

    SvaraRadera