söndag 8 maj 2011

Lisas andra cert i Hjältevad

Hej på er! Kul att "ses" igen. Det var längesedan jag bloggade men... det har varit lite mycket i april. Många av er vet att vi hade lite oflyt på första tävlingen för säsongen då min kära familj hade läst lite fel i listorna och därför missade Lisas första start (jag var i Istanbul). Nå, bygones!
Nu i fredags var det dags för mig och Desirée, Lisa, Bella och Ernst att bege oss till Hjältevad för ny LC-tävling.
Vi hade bokat boende i Eksjö, jag på vandrarhemmet och Desirée på campingen (de enda hundrummen som var kvar).

Här är vandrarhemmet jag och mina tjejer bodde på mitt inne i byn

Här är vi på en lokal sylta och laddar med pizza för loppet på lördagen (Ernst och Bella pratar om något och Lisa spanar efter inkräktarhundar på andra sidan glaset som hon kan skrämma slag på)

Bella söt tyckte det var lite kyligt (så även jag som hade kört ifrån min fleecepäls)

Desirée och Ernst

Såja matte. Skönt att du tog båda madrasserna och bäddade härligt till oss!
Jasså du får inte plats? Synd.....

När jag gick på toaletten hoppade hundarna ner. Jag bäddade fint för dem i den andra sängen med ett dubbelvikt täcke och fleecefilt. De lade sig inte ens. Tittade verkligen på mig som om jag hade tappat förståndet!

-Men du, Lisa, tror du hon menar allvar?

-Neeej, är du dum? Där kan vi ju inte ligga, kom här!

-OK, då. Tycker hon tar lite mycket plats!

-Jaja, men hjälp mig att böka i täcket nu så vi kan sova. Sådär ja! Lägg ner nu så det blir mörkt!

Vacker liten "stad"När vi kom till tävlingen stod Bengt och Kenzo där och hälsade oss välkomna!

Vi fick en helt fantastisk dag i solen! Jag startade först Ernst, det gick bra (efter omständigheterna :-) sedan Lisa. Inte avskräckt startade jag Ernst även i opp två :-)

Vilket fantastiskt sammanhang LC är! Så trevliga och vänliga och välvilliga människor, deltagare och funktionärer lika.

Här har dagen blivit sen eftermiddag. Jag hamnade som protokollförare vid ett gäng inmätningar så väntan till dess resultaten blev klara var inte så lång.
Det var ju så superspännande. Både Lisa och Ernst hade 86,5 poäng efter första loppet vilket lade dem som femma. 5 cert skulle delas ut och en mängd namnkunniga champions var på plats.

Robin fick fly upp i husse Roberts famn efter att Lisa med all önskvärd tydlighet talat om för honom att hon INTE ville ha hans nos i rumpan! (Lite förbättrad historia Robert, men den passade bra till bilden ;-)

Så blir det då dags för prisutdelning för whippet. De lägger ut 10 st priser. OK, fem champions bland de 10 bästa :-) Spännande när de börjar bakifrån och säjer:
På tionde plats: Pompecas Gustavus Introitus med 85,25 poäng och cert.
På nionde plats: Airescot Cyber Dragon, 85,75 poäng, cert och champion idag.
På åttonde plats: Replica´s Desert of Gobi, 86 poäng och cert.
På sjunde plats: Let´s Run Contemporary, 86 poäng, cert och champion idag.
På sjätte plats: Wikellis Flaming star, 86 poäng

Nu har jag ju insett att det inte blev något idag, det är bara ett cert kvar och så många bra hundar i startfältet med superhöga poäng efter första loppet. Kul att det ändå kändes bra och att alla är hela i mål - och vi hade ju tur med vädret!! :-)

På femte plats: Sommarhagens Moulin Rouge, 86,5 p och cert! AAAAAAHHHHHHHH! så kul!!

Fyra kom Betty McBeal, trea Daigo vd Waterram, tvåa Hot Isle Jalessa och etta Grändens Mc Adam. Alla fyra välmeriterade LC-champions! Helt galet. MIN LISA FICK BÄSTA PLACERING EFTER CHAMPINJONERNA!!!

Jättestort grattis till er alla!!!

Lisa tycker att hon har förtjänat lite mer mat och möjligtvis en riktigt skön säng att sova i och förstår inte ståhejet riktigt :-)

Som sagt, en alldeles fantastisk lördag och Lisas andra cert var jätteroligt att få. Smolket i glädjebägaren var förstås att Ernst för fjärde eller femte gången hamnar på första placering utanför cert med 85 poäng! Kenzo gjorde också en fantastiskt tävling. femtonde plats med 84,25 poäng!

3 kommentarer:

  1. Så sjukt sjukt roligt! Grattis grattisgrattis! Roligt att få se lite bilder från helgen!

    SvaraRadera
  2. GRATTIS!!!Det var ni väl värda efter Sjöbo:)Jätteroligt!Kram Lotta (m.Hot Isle Jackaroo)

    SvaraRadera
  3. Tack snälla ni! Du Lotta - är du på facebook? Har du någon mail? Hör av dig med en mailadress så kan jag lägga på dig på "träfflistan" så kan du få utskicken... Kram (tack för kommentarerna ;-) Love it!

    SvaraRadera