lördag 1 januari 2011

Krönika 2010

Året 2010 har varit ett bra år ur ett arbetsperspektiv. 2009 var ett väldigt dåligt år, så det är skönt att saker kan förändras och förbättras. Det är jag väldigt glad ock tacksam över. Det har under hösten dock inneburit en otrolig massa resor vilket gjort att jag har varit lite mindre bloggaktiv. I ärlighetens namn så tycker jag att det är så mycket tråkigare att blogga när det blir så lite kommentarer... Ja jag vet att det kommer kommentarer på Facebook och att de flesta bloggare har superlite kommentarer oavsett hur många läsare de har men jag tycker ändå det är tråkigt ;-)

Beträffande familjen så är jag glad och nöjd! Madeleine har börjat gymnasiet och Isabelle har börjat sjuan och de kämpar på med sitt. Madeleine dansar 3 ggr i veckan och Isabelle rider. Per fortsätter spela hockey och golf. Jag sjunger fortfarande i Gospel Glow och grejar med hundarna. Jag bröt benet i år, är väl ingen som har missat :-) och det var väl det mest dramatiska som hände mig. Utmanande att vara beroende av andra när man är en självständig sort. Hela familjen var i Florida tre veckor i somras och det var verkligen roligt och härligt.

Så mina älskade hundar. Året har förstås även handlat mycket om dem och alla aktiviteter och människor runt dem. Jag råkade bli invald i styrelsen i VKLC/södra. Det har varit både ris och ros i samband med det, men arbetet i styrelsen har varit kul och utvecklande! Många människor som har kommit in i och berikat mitt liv i och med hundarna. Inte minst genom whippetträffarna som jag oförtrutet fortsätter att samla till med ojämna mellanrum.

Lisa började året med att ta ett CK på Malmö Internationella hundutställning för en whippetdomare. Det var extremt roligt att min vackra, gulliga, knäppa, intensiva Lisa fick det erkännande jag alltid tyckt att hon förtjänat.
Jag och Annelie hade anmält Lisa och Eira till LC i Söderhamn maj men Lisa började naturligtvis löpa veckan innan tävlingen :-( Så, Bella fick åka med som sällskapsdam till Eira på vår härliga road-trip. Vi hade den stora glädjen att få vara med om Eiras championat vilket var fantastiskt kul!
Den 30:e maj tog Lisa sin licens för rundbana (några sekunder efter att jag brutit benet...) Det är kul att hon har sin licens, bra träning kan jag känna, men hon kommer nog aldrig att springa några lopp på rundbanan. Hon är så hysteriskt långsam. Ett kvarts varv efter en medioker hund - tur att hon aldrig deppar över att hon tappar trasan utan bara springer för allt vad hon förmår i den fasta förvissningen att den finns någonstans där framme, och då jäklar ska den döööööö!
Den 28:e augusti var det så dags för Lisas LC-cert. Hon blev 5:a i Norberg i en tävling där Eira blev etta, det var verkligen en rolig och minnesvärd LC-dag!
Under hösten har jag försökt få Bella (även kallad Blondie ;-) att ta sin LC-licens. Hon fick sitt första licenslopp godkänt i Söderhamn (vete 17 hur det gick till egentligen...) men sedan dess har hon bara, så fort hon varit "på ett fält lös med annan hund" koncentrerat sig på lekandets ädla konst! Lek är väl ändå meningen med livet så säg? Jaga mig då!!! :-) annars knuffar jag och buffar tills du upptäcker att jag är roligare än lite plastband!

Vad som händer under 2011 har jag tack och lov ingen aning om! Mer än några inplanerade resor som ska bli spännande och kul, Istanbul med jobbet i mars-april och Chicago med kören i april.
Familjen ska bila till Kiruna i sommar - ska bli OTROLIGT spännande. Finns det någon som kan tipsa om "myggfria veckor"? Har hört att det ska finnas sådana, och vi är ganska fria från midsommar fram til början av augusti att välja vilka veckor vi vill.
Därefter ska vi till New York i oktober och fira en god väns 50-års dag. Vi hade köpt biljetter dit för att fira hans 40-årsdag. Betalade dem 10 september för att åka en månad senare... Det blev inget av som ni förstår, så nu ska vi försöka igen.

Jag ska fortsätta att njuta av varje dag. Det är en av de största utmaningarna i livet tycker jag (speciellt som jag ska försöka bli av med alla extra vällevnadskilon... men hoppas att jag ska kunna ta till mig Zumba dans som införskaffats till xboxen).

Så go´vänner. Jag önskar er ett alldeles fantastiskt 2011 - och kom ihåg att det mesta av resultatet du kommer att se om ett år har du haft en möjlighet att påverka. Ta kommandot över ditt liv och styr det i den riktning du vill. Lycka till!

4 kommentarer:

 1. Jag är helt säker på att även ditt 2011 kommer att bli fantastiskt mycket bättre än 2010! Tack för sällskapet unde resan som 2010 har varit, jag kan inte förklara hur mycket det betytt att lära känna dig och din familj. Tack för att du finns. Jag hoppas att du kommer att fortsätta blogga du också. Jag älskar min blogg den är den dagbok jag aldrig orkade skriva som ung. Jag ska försöka skärpa mig i kommenterandet så att du håller din blogg levande du också.

  Kram och skål för ett fantastiskt 2011!

  SvaraRadera
 2. Kul att läsa! Bra slutkläm - så rätt du har! Kram

  SvaraRadera
 3. Ha ha, myggfritt är det väl veckorna FÖRE midsommar!! Lycka till...
  Susanne och grabbarna i Mattmar

  SvaraRadera
 4. Hoppas ni tar vägen förbi Östersund när ni åker till Kiruna, fast jag vet inte vad som är närmst förstås. Ha ett bra 2011 och hoppas att vi ses på någon LC i sommar.

  Kram Mia i Dvärsätt

  SvaraRadera