söndag 30 maj 2010

Tid

Tid. Tio Tankar om Tid är en bok av Bodil Jönsson som jag har haft i bokhyllan i åratal! Varför har jag inte läst den? Har jag inte haft tid? Tid är den resurs på jorden som är i särklass mest rättvis. Alla människor i alla folkslag på hela jorden har precis 24 timmar per dygn, 60 minuter per timme, 60 sekunder per minut.Tänk att den då känns så oerhört olika lång? Nu när jag sitter på sjukhuset och väntar i behandlingsrummet på att få besked från röntgen om att min fot förmodligen bara är rejält stukad och på att få et fint bandage på och sedan gå hem. Då känns tiden jättelång. Om jag inte som nu, sitter med min dator och det fina mobila bredbandet (som inte verkar funka här inne i bunkerrummet… så jag skriver i Word så länge J) då känns tiden överkomligt lång. T o m ganska rolig. Idag är det Mors Dag. Av Madeleine fick jag en fin scarf och av Isabelle fick jag en fin mugg. De muggarna jag gav till min mamma när jag var liten stod det ”Världens bästa mamma” på – och sånt. Den jag fick idag stod det: ”I Love my computer” på. Hmmm, det finns nog en sensmoral där någonstans… (Jaja, jag vet att jag fick en förra året som det står någonting om älskade mamma på) – men ändå, sittandes här och knappandes på min ”älskade dator” så var det ändå lite roligt.

Är jag så beroende att jag borde gå på avvänjning? Jag upplever det inte så… Om det är någon som känner mig väl som tycker att det inte går att få kontakt med mig ”på riktigt” så kan ni väll höra av er? Säg gärna till lite innan ni ordnar en ”intervention”.

Tillbaka till tiden då. Tänk er tillbaka till barndomens sommarlov – de var verkligen evighetslånga. Möten där man bara ska sitta och lyssna är också evighetslånga. Tiden vid datorn känns kort! Tiden går jättefort. Det får mig nu att känna lite panik. Är det så att jag påskyndar mitt liv? Är det positivt att tiden går fort? Eller ska den gå långsamt? Då känns livet längre – men tråkigare! Hmm, det blev svårt det här! Idag nöjer jag mig nog med att tiden är. Och mitt liv blir det jag fyller det med. Hoppas att jag ska titta tillbaka och se att jag har gjort bra val och fyllt det med bra saker, även om det för tillfället faktiskt är så att jag lägger ganska mycket tid vid datorn.

Nu ska jag försöka googla efter hundkapplöpningar i Florida när vi är där i sommar. Jag vet att de har en bana i Tampa, den såg vi senast vi var där!

Tja, nu var det ett par timmar sedan jag skrev detta inlägget och nu vet jag att jag ska opereras. Bruten "fibula" något ben i benet om jag inte är felunderrättad.

Servicen är ju sissådär kan jag tycka. Jag sitter på en pinnastol i ett väntrum - med konstaterad fraktur - och väntar på operation. Jag tycker det är lite läskigt och känner mig inte helt bekväm med att jag ska sövas och så...

5 kommentarer:

 1. Raring, det kommer att gå galant. Läskigt med spurtor och sånt men när du väl är sövd så märker du ju inget utan vaknar i nästa sekund! Hoppas du får komma till snabbt och sen komma hem ännu snabbare finns inget tradigare än att ligga inne.

  SvaraRadera
 2. TID - jag förstår inte varför tiden går fortare och fortare numera. Som du sa när man var liten gick sommarlovet så sakta och det var så långt nu är sommaren slut på några dagar känns det som. Jag försöker stanna upp och jnuta av nuet någon7några sekunder varje dag och glädjas åt det jag har på det viset får jag i alla fall tiden som går så fort att bli värd någonting!

  SvaraRadera
 3. Jag vårdar fortfarande muggen till världens bästa mamma ömt och den lilla statyn där det står "till världens bästa mamma". Jag har kvar den lilla taxen du virkade, teckningar, saker du har gjort i slöjden. De blommiga kopparna som jag fortfarande har ett par kvar. Jag kan inte baka din älsklingsbanankaka (som jag gör till din födelsedag) utan dem då måtten är i koppar
  istället för deciliter. Men de flesta minnen bär jag med värme i hjärtat.
  Hoppas du slipper vänta så länge.
  jag tänker på dig hela tiden.
  Puss och kram till världens bästa dotter från mamma.

  SvaraRadera
 4. Vilka tankvärda blogginlägg du skrivit. Där jag växte upp fick vi inte TV förrän jag var tonåring, indraget vatten likaså. Ibland förundras även jag över utvecklingen som skett under mina år och jag gillar verkligen dessa teknikens under..

  Lycka till med operationen och grattis till RB-licensen!
  Hälsningar från norr!

  SvaraRadera
 5. Tack snälla ni. Ja plötsligt blev det en annan form av inlägg... Blir kanske fler sådana nu när jag är soffbunden några dagar :)

  SvaraRadera