lördag 19 februari 2011

Ett magiskt ögonblick i hundlivet!

Igår läste jag på facebook om en whippet som hade försvunnit utanför Eslöv.... Usch vad hemskt tänker man ju så klart som hundägare i allmänhet och som whippetägare i synnerhet. Så stod det att man sulle samlas på Statoil i Eslöv och tillsammans gå och leta i skogen där han försvunnit på onsdagen. Tre dygn tänker jag - i nästan -10 på nätterna. Två saker kan tala för att han klarar det, han är ung och stark och hade ett fleecetäcke på sig. Mira klarade sig ju i nästan tre veckor. Även om det var i april eller så så var det ju i norrland och kallt neremot nollan på nätterna.
Sagt och gjort, jag skulle ändå ut en långis med hundarna i det fina vädret och vad kunde då vara trevligare än att dessutom kunna göra lite nytt. Någonstans så hoppas man ju att andra skall gå man ur huse om jag någon gång behöver hjälp med att leta efter mina hundar. Så Per och jag och vovvarna satte oss i bilen och begav oss mot Eslöv.
Vi var där strax innan ett och efter en stund kom en röd bil och ställde sig i närheten av vår. Så sa han att om vi skulle leta efter Kenzo så var han precis hittad!
Vilket glädjepiller!!!
Snart kom Alexandra och Christiaan och vi stod alla där och förundrades över livets små och stora glädjeämnen när uppfödaren (tror jag) Maria Ullman Hierner, lite osäker, som också skulle med ut och leta sa att Kenzo och hans husse Lars var på väg för att hälsa!

Så här nöjd var Kenzo !

...och så här nöjd var husse Lars och lillill-matte!

Tydligen hade skogvaktaren sett honom i närheten av sitt hus idag och lockat honom till sig med medwurst och lite klurighet för han hade kunnat fånga in honom och sedan få tag i husse strax innan drevet skulle gå.
Så lille krabaten har klarat sig ute i tre dygn själv!! I denna kyla.
Jag känner mig fortfarande alldeles upprymd av denna solskenshistora som skiner ikapp med solen idag.
Det var förresten en annan liten lustig historia, för vi alla med hundar hade ju ändå tänkt oss ut i skogen, så vi åkte till "Snärjet" där han hade försvunnit för att promenera i solen och lyckoruset.
Kenzos husses barnbarn, två flickor ca 9 och 12 var med. När de såg Alexandras Greyhoundar hoppa ur bilen så utbrast de: Oj!! Pappa titta. Ska Kenzo bli så stor?
Ha en bra helg gott folk.
Imorgon blir det återigen whippetpromenad i fårhagarna i Käglinge för de som känner sig hågade! 13.00!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar